Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz emekli maaş zammı için tarih verdi!

Uzun süredir milyonlarca vatandaş tarafından merak konusu haline gelen emekli maaşı hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz emekli maaş zammı için tarih verdi!

Bugün Kanal 7 canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, uzun süredir merak konusu haline gelen emekli maaşı ve kıdem tazminatı hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz tarafından canlı yayında yapılan açıklamalardan önemli konu başlıkları şu şekildeydi;

ORTA VADELİ PLAN AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından geçtiğimiz haftalarda açıklanan Orta Vadeli Plan hakkında açıklama yapan Yılmaz, "Dolayısıyla uygulanma imkanı yüksek bir program. Niye uygulanma imkanı yüksek? Birincisi dediğim gibi arkasında siyasi irade güçlü. İkincisi toplumsal sahiplenme de oluşmuş oldu. Ben eski bir planlamacı olarak şunu size rahatlıkla ifade edebilirim. Bir plan dokümanının son çıktısından daha önemli olan o dokümanı üretme sürecinizdir. O süreçte zaten siz birçok tartışmayı yaparsınız, konuşursunuz, bir anlayış birliği oluşturursunuz. Dolayısıyla uygulanma imkanı yüksek bir doküman ortaya koymuş olursunuz. Bunun da yansımalarını içeride, dışarıda görüyoruz doğrusu. Genel olarak hem içeride hem dışarıda ciddi anlamda bir takdir topladı Orta Vadeli Program. Dünya Bankası'nın 17 milyar dolar olan 3 yıllık taahhüdünü 35 milyar dolara çıkarması, Körfez ülkelerinden yine gelen olumlu tepkiler, yine yatırımcı görüşmelerinde Sayın Bakanlarımızın yaptığı toplantılardan gelen geri bildirimler diyelim ve kredi derecelendirme kuruluşlarının yaptığı birtakım açıklamalar, içeride yine iş dünyasının değişik kesimlerin yaptığı değerlendirmeler bu Orta Vadeli Program'ın görevini ifa ettiğini gösteriyor. Bundan sonra önemli olan adım adım buradaki programımızı hayata geçirmek." dedi.

EMEKLİ MAAŞ VE KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMASI!

Yılmaz tarafından en çok merak edilen konulardan biri olan emekli maaşı ve kıdem tazminatı hakkında ise "İşçi emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ve asgari emekli aylığı alanlara ilişkin oransal artışlar ve enflasyon farkı olacak. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla bu kesimlere dönük dengeleyici bir çalışmayı sürdürüyoruz. Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak." dedi ve "Şu anda bir çalışmamız yok. Sendikalarla oturup uzlaşmadan, anlaşmadan bir anlayış birliği oluşturmadan bu konularda hiçbir zaman bir adım atmadık, atmayacağız." ifadeleri ile kıdem tazminatı hakkında şu an bir çalışmanın bulunmadığından bahsedildi.

ENFLASYON HAKKINDA DA KONUŞTU!

Son olarak enflasyon hakkında ise "Aylık bazda düşüşleri daha erken göreceğiz. Bu sene sonuna doğru, gelecek senenin başlarında aylık bazdaki gelişmeleri göreceğiz. Yıllık bazdaki gelişmeleri ise daha çok 2024'ün ortaları gibi görmüş olacağız." şeklinde konuştu.