Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan KKM açıklaması!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 12. Kalkınma Planı görüşmelerinde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan KKM açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 12. Kalkınma Planı için yapılan görüşmeler sırasında açıklamalarda bulundu. Komisyonda yaptığı konuşmalarda hem dolar kurundaki gidişat hakkında hem de kur korumalı mevduattan çıkış hakkında önemli açıklamalara yer verildi. Yapılan açıklamalarda dolar kurunda yükselmelerin yaşanıp yaşanmayacağı konusunda da bilgilendirmelerde bulundu.

KUR KORUMALİ MEVDUAT HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ!

KKM hakkında konuşma yapan Yılmaz, “KKM için son dönemlerde önemli adımlar atıldı ve bu finansal üründen çıkış resmen başladı. Finansal piyasalarda istikrarsızlığa yol açmadan bu çıkış süreci devam ettirilecek. Bankacılık sistemi KKM’den çözülen kaynağı TL mevduata yönlendiriyor ve bu da devam edecek. Adım adım KKM’den çıkış yapılacak ve bu yapılırken de dolarizasyon gerçekleşmeyecek.” dedi.

DOLAR KURU HAKKINDA DA KONUŞTU!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından dolar kuru hakkında da açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda “Dolar kurunda herhangi bir hedef ve tahmin yok. Serbest kur rejimi uygulanıyor. Son dönemlerde önemli hareketlilik oldu. Ancak önümüzdeki dönemde dolar kurunda böyle bir hareketlilik beklemiyoruz. Bunu hem teknik hem de siyasi olarak söylüyorum. Nominal değil reel kur üzerinden değerlendirme yapıyoruz. Gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinde uzun vadede değer kazanımı olur, değer kaybı yaşanmaz. Türk lirası da bundan faydalanır.” ifadelerine yer verildi.

Bu açıklamalar ile birlikte dolar kurunda hareketlilik görülse de ileriki süreç için bu şekilde bir beklentinin bulunmadığı ifade edilmiş oldu.

Haber Editörü