Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması!

Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yapılan son açıklamalarda enflasyon hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması!

İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen İzmir İş Dünyası ile İstişare Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, önümüzdeki süreç içerisinde enflasyonun nasıl ilerlemesinin beklendiği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamalarda önümüze baktığımız zaman enflasyonun bir süre daha yüksek seviyelerde olacağı fakat 2026 yılına gelindiğinde ise tek hanelere düşmüş olacağını ifade etti. Yılmaz tarafından enflasyon hakkında yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

TEK HANELİ RAKAMLARA DÜŞMESİ BEKLENİYOR!

Yaşanan felaketler de göz önünde bulundurularak enflasyonun geçici olarak yükseldiğini ifade eden Yılmaz, "Bu yıl gerek kurdaki hareketlilik gerek bütçe açığını azaltmaya yönelik tedbirler ve ücret artışları geçici bir şekilde enflasyonda artışa neden oldu. Enflasyon belli bir süre daha bir miktar yüksek seyredecek. Bu yıl sonu tahminlerini yüzde 65'e çıkardık. Özellikle 2024'ün ortalarından itibaren başlayan süreçle birlikte enflasyonda düşüş göreceğiz. 2026 gibi de yüzde 8,5 gibi tek haneli rakamlara ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bu da öngörülebilirliği artırma, sosyal dengeleri sağlama açısından birçok fayda sağlayacaktır. Türkiye yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına dönecek." dedi.

Tüm bu açıklamaların yanı sıra "Yeşil ve dijital dönüşüm orta vadeli programının ana eksenlerinden biri" diyerek enflasyonun ile birlikte istihdama da dikkat çekilmesi gerektiğinden "Üretimi, istihdamı da düşünmek zorundasınız." şeklinde yaptığı açıklamalar ile bahsedildi.

Yakın zamanda enflasyonun özellikle de bu senenin sonuna kadar nasıl seyredeceği konusunda merak edilenler de artmaya başladı.