Cumhurbaşkanı'ndan %1,20 faizle 180 ay vadeli konut kredisi! 1,2,3,4,5 Milyon TL değerinde tüm evler satın alınabilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan herkesi ev sahibi yapacak. Milyonlar için kolları sıvadı. Düşük faizli konut kredisi kampanyası başlıyor.
Cumhurbaşkanı'ndan %1,20 faizle 180 ay vadeli konut kredisi! 1,2,3,4,5 Milyon TL değerinde tüm evler satın alınabilecek

Türkiye'de son yıllarda ekonomik kriz ve enflasyon etkisi ile giderek artan konut fiyatlarına hükümet balyozu indirdi. Artışlara son verecek ve konut piyasasını hareketlendirecek uygulama hayata geçiriliyor.

5ee60442b57f1511d0684e0c.webp

Cumhurbaşkanı'ndan %1,20 faizle 180 ay vadeli konut kredisi! 1,2,3,4,5 Milyon TL değerinde tüm evler satın alınabilecek- Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hem ekonomik kalkınmaya fayda sağlaması hem de vatandaşın yüzünü güldürmesi için atağa geçti. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve daha önce hiç ev sahibi olmamış herkese %1,20 faizle 180 ay vadeli konut kredisi verileceği duyuruldu.

TEK ŞART VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşük faizli konut kredisi için milyonlara sunduğu tek şart bulunuyor. OO da daha önce bir ev sahibi olmamış olmak. Yani ilk kez ev sahibi olmak isteyen tüm ihtiyaç sahibi dar gelirli T.C. vatandaşları düşük faizli konut kredisine sahip olacak. Şuan da ülke genelinde 1,2,3,4 ve 5 Milyon TL ve üzeri bulunan konut satışlarına karşı hükümetin düşük faizli kredi hamlesi milyonlara umut olacak.6464c73f86b24479fc3e1cb7.webp

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Ekim ayında ev almak isteyenlere duyurusunu yaptığı düşük faizli kredi duyuruları sonrası ilk kez ev alacaklara özel olan bu uygulamanın da ülke genelinde ne zaman hayata geçeceği konusunda net bir tarih verilmese de yıl sonuna kadar projenin başlayabileceği düşünülüyor.

KONUT KREDİSİ HANGİ BANKALARDAN ÇEKİLECEK?

180 ay vadeli düşük faizli konut kredisinin Cumhurbaşkanı talimatları doğrultusunda Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bankası gibi kamu bankaları üzerinden verileceği ön görülüyor. Konuya ilişkin henüz net bir açıklama yapılmasa da hükümet kredilerinin kamu bankaları aracılığı ile verildiği bilindiği için ön görüler bu yönde.