Dar gelirli ailelere 1500 TL'ye kadar nakit desteği! İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine yeni şartlar

Çocuğu okula giden velilere devletten büyük destek geldi. Dar gelirli aileleri biraz olsun rahatlatacak olan o destek başvurular açıldı. 6.840 TL'ye kadar yapılacak ödemeler hakkında tüm detaylar...
Dar gelirli ailelere 1500 TL'ye kadar nakit desteği! İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine yeni şartlar

Sosyal devlet anlayışı ile zor durumda olan ailelere destek olmak için genişletmeler yapıldı. Düşük gelirli kesim için 450 milyon TL ek kaynak ayrıldığı açıklanırken devletin vakıflar tarafından sunduğu destekler bu defa velileri hedef aldı.

2023-2024 eğitim öğretim yılında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine dair başlatılan yardım ödemelerinde eğitim desteklenmesi amaçlanıyor. e devlet üzerinden TC kimlik numarası yazılarak yapılan girişlerde SGK yazarak alt bölümde eğitim öğretim yardım talebi alanına giriş yapılması gerekiyor. Bu yerde ise karşınıza çıkan formu doğru ve eksiksiz olarak doldurmanız lazım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başarılı çocuklar için devlet okullarında eğitim gören ve sınıflarında dereceye giriş yapan çocuklara ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60'ında kasar başarı desteği verilirken aynı destek yükseköğretim öğrencileri için de verileceği açıklandı.

burs ödee

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

Başarı Teşvik Programı üzerinden Erdoğan'ın başlattığı bu yardım 4 yıllık örgün eğitim kazanan herkese 100 TL ödeme yapılacağı bilgisi verildi. İlk 500 üniversiteye girme hakkı olan öğrenciler bu burstan yakından yararlanabilir. Bakan tarafından başlatılan bu program içeriğinde her sene eğitim süresiyle beraber 300 TL destek verileceği ifade edildi.