Deprem riskli evleri olanlar dikkat! Halkbank'tan 500 Bin TL kredi, devlet faiz desteği veriyor!

Evleri depreme dayanıklı olmayan ve dönüşmesi gereken vatandaşlara Halkbank tarafından devlet destekli kentsel dönüşüm kredisi veriliyor. Halkbank’ın kentsel dönüşüm kredi kampanyasının faiz maliyetinin bir kısmı devlet tarafından karşılanıyor.
Deprem riskli evleri olanlar dikkat! Halkbank'tan 500 Bin TL kredi, devlet faiz desteği veriyor!

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından artık insanlar kentsel dönüşüme çok daha büyük önem vermeye başladılar. Deprem gerçeğinin ülkece yaşanan büyük bir acıyla yeniden fark edilmesiyle beraber kentsel dönüşüm ile alakalı araştırmalar hız kazandı. Kentsel dönüşümde vatandaşların en büyük çekinceleri yüksek maliyet oluyor. Ancak Halkbank tarafından devlet destekli kentsel dönüşüm kredisi veriliyor. Bu şekilde kentsel dönüşüm için gerekli olan finansman desteği büyük bir oranda karşılanabiliyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİNDE DEVLET DESTEĞİ NE KADAR?

Halkbank’ın kentsel dönüşüm kredisi kampanyasında devletin ne şekilde destek sağladığı merak ediliyor. Devlet vatandaşların deprem riskli evlerde yaşamamaları için açık bir faiz desteği sağlıyor. Buna göre Halkbank’ın kentsel dönüşüm kredisinin aylık faizi yüzde 1,37 olarak açıklandı. Ancak vatandaşlar bu faiz maliyetinin tamamını karşılamıyorlar. Bu faizin yüzde 0,33’lük kısmı devlet tarafından ödeniyor. Vatandaşlar da aylık yüzde 1,04 faizle bu krediyi kullanabiliyorlar. Böylece maliyet avantajı elde ediliyor ve kentsel dönüşümler teşvik ediliyor.

120 AY VADE İMKANI!

Halkbank kentsel dönüşüm kredisi kampanyası kapsamında vatandaşlara kullandırılan kredinin azami vade süresi hakkında bilgilendirme yapıldı. Buna göre vatandaşlar tıpkı konut kredilerinde olduğu gibi 120 ay vadeli olarak bu krediyi kullanabiliyorlar. 10 yıla yayılan kredi taksitleri ile kentsel dönüşüm kredisinin aylık taksit tutarları düşük olarak belirlenebiliyor. Böylece evleri riskli yapı kapsamında olan vatandaşlar düşük bir maliyetle konutlarının dönüşümünü sağlayabiliyorlar. Bu da vatandaşların olası bir deprem felaketinde hem kendilerini hem de ailelerini korumalarına imkan sağlıyor.

500 BİN TL KREDİ MALİYETİ!

500 Bin TL kentsel dönüşüm kredisi alınması durumunda vatandaşların ne kadar aylık taksitle karşılaşacakları merak ediliyor. 120 ay vadeli olarak bu kredinin kullanılması durumunda vatandaşlar bankaya her ay 8.510 TL kredi taksiti ödüyorlar. Konut kredisinden ucuz olacak şekilde aylık yüzde 1,04 faiz ile çekilebilen bu kredi oldukça cazip oluyor. Kullanılan bu kredinin üzerine birikimlerini de ekleyen vatandaşlar evlerinin dönüşümünü yaptırabiliyorlar.