Deprem'den sonra kiraların ardından nakliyelere de zam geldi! 40 bin TL'ye ulaştı

Yaşanan deprem felaketinin ardından yapılan açıklamalara göre Ankara, İstanbul, Antalya gibi illerde kira fiyatlarının neredeyse iki katına çıktığı açıklanmıştı. Gelen son açıklama ile birlikte de nakliye fiyatlarına da zam geldiği öğrenildi.
Deprem'den sonra kiraların ardından nakliyelere de zam geldi! 40 bin TL'ye ulaştı

6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük depremin ardından depremin en çok etkisinin görüldüğü 10 ilde vatandaşlar deprem nedeni ile yakın illere gitmeye başladı. Özellikle de Ankara ve Antalya gibi illere sığınan depremzedelerin karşılaştıkları manzara ise oldukça üzücüydü. Pek çok kişi tarafından evlerin fiyatlarının bir anda iki katına çıkarıldığının öğrenilmesinin ardından sosyal medyada da konu hakkında oldukça büyük tepkiler gelmeye başladı. 

Konu hakkında gelen tepkiler büyürken bir yandan da diğer illere gitmek üzere yola çıkan kişiler tarafından nakliye fiyatları hakkında da tepkiler gelmeye başladı. Taleplerin artması ile birlikte nakliye fiyatlarının da aynı oranda artması sonucunda pek çok vatandaş şikayetlerde bulunmaya başladı. 

ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ÇABA HARCIYORUZ! 

Deprem etkilerinin hissedildiği Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Elazığ ve Şanlıurfa illerinden vatandaşlar hasarlı raporu olan binalardan eşyalarını alarak diğer illere taşınmaya başladı. Yerle bir olan şehirlerden farklı illere giderek hayatlarına devam etmek isteyen vatandaşların ise önlerindeki engeller de artmaya başladı. 

Bu engeller öncelikle evlerdeki kira fiyatlarının oldukça yüksek seviyelerde artış göstermesi iken yapılan yeni açıklama ile birlikte nakliye fiyatlarında da oldukça üzücü bir artışın yaşandığı ifade edildi. Bu nedenle de konuya ilişkin Evden Eve Nakliyeciler Derneği Başkanı Ali Ayılmazdır açıklamalarda bulundu. Yaşanan fiyat artışının önüne geçmek için çalıştıklarını aktardı. 

Vatandaşların eşyalarını taşımak için yıkımlardan başka illere gitmek için çaba gösterdiklerini ifade eden Ayılmazlar, "Depremden etkilenen vatandaşlar, genellikle ağır yıkım yaşanan yerlerden başka illere taşınmak istiyor. Eşyalarını köy ve kasabasına götürenler olduğu gibi bazen de lojistik firmalarının depolarında muhafaza yoluna gidilebiliyor" şeklinde yaptığı açıklamalar ile depremzedelerin yaşadıkları zorluklardan bahsetti. 

40 BİN LİRAYA ULAŞTI! 

Fiyatların artışı hakkında  "Depremin en fazla yıkıma yol açtığı Hatay'dan İstanbul'a daha önce 18-20 bin lira arasında evden eve nakliye yapılıyordu. Bugün de rakamlar aynı olmalı ancak bize gelen şikayetler, şu anda fiyatların 35-40 bin liraya kadar ulaştığını gösteriyor" şeklinde konuşarak konuya ilişkin gelen şikayetlerin ardından fiyatların normal seviyelere yeniden dönmesi için çalışmalara başlandığını da ifade etti.