Devlet her ay para yatırıyor! 1.600 TL, 2.000 TL, 2.400 TL ödeniyor!

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik sosyal yardım ödemeleri devam ederken engelli vatandaşlara yönelik nakit destekler ön plana çıkıyor. Engellilere ve onların ailelerine hangi sosyal yardımlar veriliyor.
Devlet her ay para yatırıyor! 1.600 TL, 2.000 TL, 2.400 TL ödeniyor!

Aile Bakanlığı sosyal yardımları oldukça fazla araştırılan konular arasında yer alıyor. İnsanlar sosyal yardım imkanlarını araştırıyorlar. Aile Bakanlığı’nın yaklaşık 50 ayrı sosyal yardım programı bulunuyor. Bu programların şartlarını yerine getirenler her ay ödemelerini alma imkanı buluyorlar. Banka veya PTT üzerinden yapılan ödemelerle vatandaşlar nakit olarak destekleniyorlar.

ENGELLİLERE ÖZEL SOSYAL YARDIMLAR

Aile Bakanlığı’nın son yıllarda ortaya koyduğu politikalarda engellilere pozitif ayrımcılık uygulanıyor. Sadece engelli vatandaşların ve onların ailelerinin yararlanabilecekleri sosyal yardımlar bulunuyor. Bu sosyal yardımlara başvuru yapan ve şartları karşılayanlar devlet tarafından maaşa bağlanıyorlar. Sadece engelli vatandaşlar değil onların bakımlarını üstlenen ailelerine de sosyal yardım ödemeleri yapılabiliyor.

ENGELLİ YAKINI MAAŞI

Aile Bakanlığı’nın bu sosyal yardım programı kapsamında engelli yakınları olanlar ve onların bakımlarını üstlenenlere maaş bağlanıyor. Bu sosyal yardımdan yararlanabilmek için bakımı üstlenilen engellinin 18 yaş altında olması gerekiyor. Ayrıca başvuru yapacak kişinin sosyal güvencesi olmadığı gibi hane içi ortalama aylık kişi başı geliri 2.835 TL’yi aşmamalıdır. Bu şartlar karşılanıyorsa ve engelli vatandaşın da engel oranı yüzde 40’tan fazlaysa o zaman Aile Bakanlığı’nın engelli yakını aylığı alınabiliyor. Bu kapsamda aylık ödeme yapılırken hesaplara her ay 1.594 TL yatırılıyor.

ENGELLİ AYLIĞI YARDIMI

Bu sosyal yardım programı da tamamen 18 yaş üstü engelli vatandaşları kapsıyor. Bu kişilerin sosyal güvenceleri yoksa ve hane içinde kişi başı aylık ortalama gelirleri 2.835 TL’den fazla değilse bu sosyal yardımı almaya hak kazanıyorlar. Engelli vatandaşların özel durumlarından dolayı sosyal güvenceleri de pek olmayabiliyor. Ardından ise engellilik oranına göre ödenecek olan aylık belirleniyor. Sağlık raporu ile yapılan tespit ile engel oranı yüzde 40 ile yüzde 69 arasında olanlara 1.594 TL, yüzde 70 ve üzeri engeli olanlara da 2.392 TL aylık ödenmektedir.

YAŞLI AYLIĞI, ELEKTRİK TÜKETİM YARDIMI

Engelli vatandaşlar diğer sosyal yardımlardan da faydalanabiliyorlar. Eğer engelli vatandaş 65 yaş üstündeyse o zaman bu sosyal yardımın koşullarına göre 65 yaş aylığına bağlanıyor ve aylık 1.997 TL maaş alınıyor. Ayrıca Aile Bakanlığı’ndan sosyal yardım alan hanelere elektrik tüketim desteği de veriliyor. Bu sosyal yardımın miktarı da hane içinde yaşayan kişi sayısına göre değişiyor.