Devlet katılım bankaları 0.89'la 0.99'la faizsiz finansman verecek mi?

Faiz ödemeden konut finansmanı kapsamında devlet destekli 0.89 ve 0.99 oranlı kampanyalar gelecek mi? Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım faiz ev alacaklara fırsat sağlayacak mı?
Devlet katılım bankaları 0.89'la 0.99'la faizsiz finansman verecek mi?

Emlak365.com - Konut kredisi ile ilgili kampanyanın ne zaman başlayacağı merak konusu olurken bir başka merak edilen başlık ise kredinin faizsiz finansman olarak sağlanıp sağlanmayacağı. Şimdiye kadar yapılan açıklamalar konut kredisi olarak kredi kullanılabileceğini işaret ederken vatandaşlar Ziraat Katılım Bankası ile Vakıf Katılım Bankası'nın kararını bekliyorlar.

ZİRAAT KATILIM VE VAKIF KATILIM 0.89 VE 0.99 İLE KONUT FİNANSMANI SAĞLAYACAK MI?

Sıfır konut alımlarına devlet çok özel şartlar olmadan 0.99 faiz oranı uygulayacak. İkinci el ev alımlarına ise 0.89 faizli kredi çekilebilecek. Ancak kampanya kapsamında ilan edilen tüm özel şartların sağlanması gerek.

0.99 faiz oranıyla ev alacaklar olanların sağlamaları gereken tek şart ilk evin alınacak olması. İlk defa evini alacak olanlar sıfır yapı tercih ettiklerinde 0.99 faiz oranıyla konut kredisi çekebilecekler. 120 ay vade ile de ödemelerini taksitlendirebilecekler.

0.89 faiz oranıyla ikinci el ev almak isteyenler ise altın ve döviz bozdurmak zorundalar. Alınacak evin yarısı kadar kredi çekebilecek olan vatandaşlar geri kalan yüzde 50'lik bölüm için 0.89 faiz oranıyla 120 ay vadeli kredi çekebilecekler.

FAİZ ÖDEMEK İSTEMİYORUM DİYENLER İÇİN

Konut kredisi yerine konut finansmanı tercih edenler için ise iki kamu katılım bankasının kararı beklenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan veya Maliye Bakanı Nereddin Nebati bu konuda bir açıklamada bulunmadılar.

Ancak sektör içinden gelen açıklamalarda kamu katılım bankalarının 0.89 oranla aynı özelliklerde konut finansmanı için bir paket hazırlayabileceğini ifade ediyorlar.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Mayıs ayının başında duyurulan konut kredisi paketi için henüz başvuru alınmaya başlamadı. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan kredi başvuruları ile birlikte Ziraat Katılım Bankası ile Vakıf Katılım Bankası'nın faizsiz konut finansmanı sağlayıp sağlamadıkları da belli olacak.