Devletten DEV destek! Anne babasına bakanlara devlet maaş bağlayacak yaşlılara bakanlar aylık 5 bin 98 TL alacak

Evde anne ve babası ile ilgilenenler için devletten maddi destek! Bakanlık tarafından yapılan son açıklama ile birlikte anne babasına bakanlar için 5 bin TL ödeme verileceği ifade edildi.
Devletten DEV destek! Anne babasına bakanlara devlet maaş bağlayacak yaşlılara bakanlar aylık 5 bin 98 TL alacak

Gün geçtikçe her alanda maliyetlerin artması ile birlikte bakanlıklar da vatandaşlara destek olmak amacı ile yeni ödemeleri hayata geçirmeye başladı. Bu çerçevede bakıma muhtaç olan engelli ve yaşlı vatandaşlar için belirli tutarlarda ödemelerin yapılacağı ifade edildi.

Evde ailesinden engelli ya da yaşlı bir bireye bakan kişiler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti! Evde bakım maaşı kapsamında vatandaşlara aylık olarak ödemelerin yapılacağı ifade edilmiş oldu. Bakanlığın resmi internet adresinden detaylar öğrenildi.

KİMLERE EVDE BAKIM MAAŞI VERİLİR?

Devlet tarafından verilecek olan bu destek kapsamından kimlerin faydalanabileceği de merak konusu olmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından "Üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması durumunda evde bakım ücreti verilir." şeklinde yapılan açıklama ile evde bakım maaşından faydalanabilecek olan kişiler açıklandı.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Asgari ücrete gelen zam ile birlikte bakanlıklar tarafından vatandaşlara yapılan ödemelerin miktarları da artmaktadır. Bu çerçevede yapılan son hesaplamalara göre evde bakım maaşı kapsamında vatandaşlara 5 bin 98 TL ödemenin yapıldığı öğrenildi.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI!

Her ay yaşlı ve engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yapılacak olan ödemeler hakkında gerekli olan şartlar şu şekilde verildi;

  • Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda “Ağır Engelli” olduğunu belgelendirenler.
  • Engelli kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması yani tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip soyunabilme, merdiven inip çıkabilme vb.
  • Aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı evde yaşayan birey sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olanlar başvuru yapabilmektedir.

Başvuru yapmak isteyen kişilerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden bilgi ve başvuru detaylarını öğrenebilecekleri açıklandı.