Devletten emeklilere duyuru geldi! 5 bin TL promosyon için tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emekli vatandaşlar için verileceği öğrenilen promosyonun ne zaman hesaplara yatırılacağı yeniden gündem oldu.
Devletten emeklilere duyuru geldi! 5 bin TL promosyon için tarih belli oldu

Cumhuriyet'in 100. yılına özel verilmesi planlanan emekli promosyonları için merak edilenlerin artmasının ardından konuya ilişkin açıklama geldi. Milyonlarca emekli vatandaş tarafından uzun süredir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmesi beklenen emekli ikramiyesi hakkında açıklama bekliyordu. Açıklamanın gelmesinin ardından da pek çok soru gündeme gelmişti. Maaş konusunda hem tutar hem de kimlerin faydalanabileceği konusu netleşince ödeme tarihi de detaylandı.

EMEKLİLERE 5 BİN TL VERİLECEK!

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Emeklilerimize bir seferliğine mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Böylelikle bu ödemenin Kasım ayının ilk haftasında hesaplara yatırılacağı öğrenilmiş oldu. Bununla birlikte promosyonun verileceği kişilerde bir değişiklik olup olmayacağı da araştırılmaya başlandı.

KİMLER ÖDEME ALACAK!

Yukarıda belirtilen kişilerin haricinde kapsama kimlerin dahil olacağının merak edilmesinin ardından Bakan Işıkhan tarafından "Düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun emeklilerimize. Bu noktada çalışan emeklileri de kapsam dışında bıraktık. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil." ifadeleri ile kapsamın da genişlemeyeceği öğrenildi.

Haber Editörü