Devletten kadınlara dev destek! Kimlik kartı ile başvuru yapana 2 bin TL ödeme yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre eşi vefat etmiş ve dar gelirli kadınlar için ödeme yapılacağı öğrenildi.
Devletten kadınlara dev destek! Kimlik kartı ile başvuru yapana 2 bin TL ödeme yapılacak

Dar gelirli vatandaşlar için destek ödemelerinde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre kadınlara yönelik toplamda 2 bin TL ödeme yapılacağı öğrenildi. Bu kapsamda ödeme almak isteyen kadınlar için yapılacak olan bu ödemlerin detaylarına da yer verildi.

AİLE BAKANLIĞI KADINLARA 2 BİN TL ÖDEME YAPACAK!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara ödeme yapılacağı öğrenildi. Kimlik belgesi ile yapılacak olan başvuru işlemlerini son resmi nikahlı eşini kaybetmiş 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan kadınlar, başvuruları onaylandıktan sonra 2 ayda bir ödemelerini alabilmektedir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER!

Bakanlık tarafından kadınlar için yapılacak olan bu destek ödemesine başvuru yapılabilmesi için sağlanması gereken belli başlı şartların bulunduğu ifade edildi. Bu belgelerin bakanlığı kadınlar tarafından teslime edilerek başvuru sürecini başlatması gerekmektedir. Başvuru için gerekli olan belgeler ise şu şekilde verildi;

  • Bakıcı kişinin kimlik fotokopisi
  • Heyet tarafından onaylı alınmış ağır engelli raporu
  • Bakıcının vasi olduğuna dair mahkeme kararıyla alınmış olan belge
  • Özürlü sağlık kurulu raporu
  • Bakıcının ve engelli kişinin son 6 ayda çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğrafı
  • Bakıcının eğitim durumunu gösteren belge
  • Kişilerin gelir ve mal durumuna ilişkin yazılı beyanı ve taahhüdü

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Yapılan açıklamalara göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan bu destek için kişilerin e-Devlet üzerinden başvuru yapması gerekmektedir. 2 ayda bir yapılacak olan bu ödemelerden faydalanacak olan kişilerin başvurularının bakanlık tarafından onaylandıktan sonra ödemelerini almaya başlayabilmektedir.