Devletten yardım ödemeleri! 1.000 TL ve 2.500 TL para veriliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara çeşitli sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Sosyal yardım almak için imkanları değerlendirmek isteyenler verilen yardımların koşullarını araştırıyorlar. Aile Bakanlığı kimlere, ne kadar sosyal yardım veriyor?
Devletten yardım ödemeleri! 1.000 TL ve 2.500 TL para veriliyor!

Türkiye'de sosyal yardımlar son aylarda çok daha önemli bir hale gelmişti. Deprem felaketi ile sekteye uğrayan sosyal yardım politikası ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeniden ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli sosyal yardım ödemesi yapmaya devam ediyor. Aile Bakanlığı'nın sosyal yardım programları içerisinde ihtiyaç sahipleri için en azından bir sosyal yardım programı yer alıyor. 

EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR ALABİLİR

Aile Bakanlığı tarafından uygulanan sosyal yardım programı kapsamında eşi, vefat eden kadınlara yönelik bir sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu sosyal yardımdan yararlanmak isteyen kadınların sosyal güvencelerinin olmaması gerekir. Son resmi nikahlı eşi vefat eden ve eşinden kendisine herhangi bir maaş bağlanmayan kadınlar bu sosyal yardımı alabiliyorlar. Bu kapsamda aylık 1.000 TL verilirken ödemeler iki ayda bir yapılıyor. 

ÖKSÜZ VE YETİMLERE ÖDEME

Aile Bakanlığı öksüz ve yetim çocuklar için de sosyal yardım ödemesi yapıyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları annelerinin veya babalarının ya da her ikisinin vefat etmesi durumunda devletin yardımından yararlanabiliyorlar. Zor durumda kalan bu çocuklara devlet eli uzanıyor. Bu kapsamda öksüz veya yetim çocuklara aylık 600 TL veriliyor. Ancak ödemeler iki ayda bir 1.200 TL olarak yapılıyor.

DOĞALGAZ YARDIMI VERİLİYOR

Aile Bakanlığı’nın en kapsamlı sosyal yardımlarından birisi de doğalgaz tüketim desteğidir. Bu kapsamda vatandaşlardan başvurular alınarak yılda iki taksit halinde ödemeler veriliyor. Bu ödemeyi ev sahipleri veya kiracılar alabiliyorlar. Yılda iki taksitte ödenecek şekilde vatandaşlara 900 TL ile 2.500 TL arasında değişen tutarlarda ödeme yapılıyor.

ENGELLİLER ÖDEME ALIYOR!

Aile Bakanlığı 18 yaş üstü engelli vatandaşlara da sosyal yardım ödemesi yapıyor. Bu kapsamda sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi olan engelli vatandaşlara aylık bağlanıyor. Yüzde 40 ile 69 arasında engeli olan vatandaşlara 1.594 TL, yüzde 70 ve üzerinde engeli olanlara 2.392 TL aylık ödeme yapılıyor. Bu ödemelere Ocak ve Temmuz aylarında her yıl zam uygulanıyor. Bu zammın oranı ise memur maaşlarına yapılan zamma göre belirleniyor.