Devletten yeni destek! 7.005 TL ödeme yapılacak!

Devlet tarafından işverenlere verilen desteklere yenileri eklenmeye devam ediliyor. Bu kapsamda yeni bir destek daha belli oldu. Bu desteğe göre işverenler bazı çalışanlar için devletten kişi başı 7.005 TL teşvik alabilecekler.
Devletten yeni destek! 7.005 TL ödeme yapılacak!

Türkiye’de devlet vatandaşların kazançlarının belirli bir düzeye getirilmesi için bazı sosyal politikaları devreye sokuyor. Son dönemlerde sosyal yardımlardan yararlananların sayısı da bu yönde yapılan toplam harcama da artmış olsa devlet bu sayıyı azaltabilmek için farklı çalışmalar ortaya koyuyor.

SOSYA YARDIM ALANLARI İSTİHDAM EDENLERE TEŞVİK!

Türkiye’de şu anda 6 milyondan fazla vatandaş sosyal yardım alıyor. Bu kişilerin gelirleri sosyal yardım alabilecek seviyede bulunuyor. Devlet sosyal yardımlar ile bu vatandaşları desteklese de sosyal yardıma ihtiyaç duymamalarını sağlamak için de bazı uygulamalar yapıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işe yönlendirme ve işe başlama yardımları ile bu vatandaşları teşvik ediyor. Bunun yanında işverenlere de 2.051 TL ile 5.304 TL arasında teşvik ödemeleri yapılıyor.

AK Partinin seçim beyannamesinde istihdam dostu sosyal yardım politikaları ön plana çıktı. Buna dair vatandaşlara bir söz verilirken bu sözün detayları belli oldu. Buna göre 26 Nisan 2016 ve sonrasında işe girenler için yeni bir uygulama yapılacak. Düzenli nakdi sosyal yardımlardan yararlanan kişilerin ikamet ettikleri hanede bulunanların işe başlamaları durumunda sigorta primlerinin işveren hissesi 1 yıl boyunca tamamen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından karşılanacak. Yeni sosyal yardım alan hanelerdeki vatandaşların işe alınması durumunda devlet işverene prim desteği verecek. Bu teşvik tutarı da 2.051 TL ile 5.304 TL arasında değişecek.

Bu teşvikten yararlanabilmek için sigortalı yönünden, işe giriş tarihinden önceki son bir yıl içinde nakdi düzenli yardımlardan en az bir defa yararlananların ikamet ettiği hanede bulunması gerekiyor. Ayrıca sigortalının aylık prim ve hizmet belgelerinin yasal süresinde kuruma verilmesi, primlerin ödenmesi gerek.

7.005 TL'LİK TEŞVİK DESTEĞİ!

Sosyal hizmetlerden yararlanan vatandaşların işe alımları durumunda da devlet teşvik verecek. Bu şekilde yapılacak istihdamlar için işverenler 3.753 TL ile 7.005 TL arasında değişen tutarlarda teşvik ödemesi alabiliyorlar. Bu teşvikten yararlanmak için bazı işlemler yapılması gerekiyor. Bu kişilerin 19 Şubat 2014 tarihinden sonra işe alınmış olmaları gerekiyor. İşverenler aylık prim ve hizmet belgelerini yasal süresinde vererek bu teşvikten faydalanma imkanı bulabiliyorlar.