Doğalgaz indirimi ne zaman başlayacak? Hangi tarihten sonra doğalgaz bedava olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bedava doğalgaz açıklaması vatandaşları heyecanlandırırken uygulamanın ne zaman başlayacağı araştırılmaya başlandı. Bedava doğalgaz ne zaman başlayacak, doğalgaz faturalarında indirim tarihi belli oldu mu?
Doğalgaz indirimi ne zaman başlayacak? Hangi tarihten sonra doğalgaz bedava olacak?

Karadeniz’de doğalgaz bulunmasının ve bu doğalgazın kullanıma hazır hale getirilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vatandaşlara iki müjde açıklanmış. Bu iki müjde ile beraber vatandaşlara yaklaşık olarak 2.000 TL kadar doğalgaz indirimi yapılacak. Bu indirimden faydalanacak olan vatandaşlar harcamalarında tasarruf yapma imkanı bulup bunu bir başka ihtiyaçları için değerlendirebilecekler.

DOĞALGAZ İNDİRİMLERİ NELER?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan doğalgaz müjdeleri kapsamında vatandaşlar iki ayrı indirim imkanı sağlanacak. Buna göre vatandaşların bir aylık doğalgaz faturalarının tamamı devlet tarafından karşılanacak. Bu dönemde doğalgaz faturası kesilmeyecek ve vatandaşlar herhangi bir ödeme yapmak durumunda kalmayacak. İkinci indirim ise daha uzun süreli olacak. Evlerde mutfakta ve sıcak su ısıtmada harcanan aylık 25 metreküp doğalgaz da 12 ay boyunca vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek. Doğalgaz faturalarında 25 metreküplük doğalgaz kullanımı ücretlendirilmeyerek bunu devlet Karadeniz doğalgazı ile karşılayacak.

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Vatandaşlara sağlanacak olan ücretsiz doğalgaz ile alakalı olarak süreç merak ediliyor. Bedava olduğunu düşünerek erken doğalgaz harcaması yapıp yüksek fatura ile karşılaşmak istemeyenler uygulamanın ne zamandan itibaren geçerli olacağını araştırıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 1 ay bedava doğalgaz uygulamasının tarihi 20 Nisan’dan itibaren başlıyor. Bu tarihten itibaren kesilmesi gereken ilk doğalgaz faturası kesilmeyerek ücretsiz olacak.

2024 yılının Nisan ayına kadar de her ay ücretsiz bir şekilde tüm konutlardaki doğalgaz abonelerine 25 metreküp doğalgaz da bedava verilecek. Tüm bu ücretsiz doğalgaz maliyetleri Türkiye’nin Karadeniz’den çıkardığı doğalgazdan karşılanacak.