Dolar borcu olanlar dikkat! Faiz kararının ardından Selçuk Geçer boşuna beklemeyin diyerek uyardı

Bugün ekonomist Selçuk Geçer tarafından yapılan son açıklama ile birlikte dolar borcu olan vatandaşlar için önemli açıklamalar geldi.
Dolar borcu olanlar dikkat! Faiz kararının ardından Selçuk Geçer boşuna beklemeyin diyerek uyardı

Bugün Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen PPK toplantısının ardından ekonomistler tarafından peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. Yapılan bu açıklamaların ardından Ekim ayı için Ekonomistler tarafından 250 ila 500 baz puanlık bir artırım öngörülerek politika faizi beklentileri yüzde 32,50 ile yüzde 35,00 arasına gerçekleşebileceği duyurulmuştu. Fakat PPK toplantısının sona ermesinin ardından merak edilen faiz kararı açıklandı. Yapılan açıklamalar ile birlikte faiz kararı duyuruldu. Karara göre, Merkez Bankası tarafından politika faiz oranı bir kere daha 500 baz puan arttırılarak yüzde 35 seviyesine çekildi.

Bunun üzerine dolar hakkında ekonomist Selçuk Geçer doları olanlara önemli açıklamalarda bulundu.

MERKEZ BANKASINA SESLENDİ! DÖVİZİ SERBEST BIRAKMAK ZORUNDASIN!

Açıklanan faiz kararına tepki gösteren Ekonomist Selçuk Geçer, "Merkez Bankası'nın kararı doğru bir karardır. Piyasaların beklentilerinin bir tık üzerinde ama doğru bir karar. Dolar yüzde 0.01 oranında düştü. Neden Dolar düşmedi diye düşünenler var. Zaten Merkez Bankasının dövizi düşürmek gibi bir niyeti olmadığını söylüyoruz. Dövizi elden geldiğince sabit tutmaya çalışıyorlar. Çok da sabit tutma niyetinde değiller. Eğer ki ihracatını artırmak istiyorsan, eğer ki cari açığını kısmak istiyorsan yurt dışından para bulmak istiyorsan dövizi serbest bırakmak zorundasın." şeklinde ifadelere yer verildi.

DOLARI OLANLARA UYARILARDA BULUNDU!

Yapılan bu açıklamaların yanı sıra elinde doları olan vatandaşlar için de açıklama yapan Selçuk Geçer, "Döviz düşmeyecek, Dolar düşmeyecek. Böyle bir beklenti içindeyseniz boşa beklersiniz. Dolar yükselmeye devam edecek. Dolar bugün 45 TL değerinde. Birikmiş enflasyonla mevcut enflasyonla doların bugünkü karşılığı 45 lira... O nedenle ihracatçı, üretici kan ağlıyor. " şeklinde konuştu.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler ekonomist Selçuk Geçer'e ait olup, yatırım tavsiyesinde bulunulmamaktadır.

Haber Editörü