Dolar krizi gümbür gümbür geliyor! Doların profesörü Remzi Özdemir kademeli yükselişle kurun 27 TL olacağı tarihi verdi

Dolar kuru tahminleri ve ekonomistlerin dolar yorumları yakından takip edilirken bir tahminde adı dolar kahini olarak anılan Remzi Özdemir tarafından yapıldı. Dolar kuru ne olur, yükselir mi, seçimden önce dolara müdahale olur mu?
Dolar krizi gümbür gümbür geliyor! Doların profesörü Remzi Özdemir kademeli yükselişle kurun 27 TL olacağı tarihi verdi

Amerika Merkez Bankası FED tarafından yapılan faiz artırımları ve gerçekleştirilen şahin açıklamalar ile dolar endeksi tüm dünyada yükselirken Türk Lirası ne yazık ki süreçte en çok değer kaybeden para birimleri arasında yer almıştı. Yükselen enflasyon rakamlarına rağmen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB tarafından faiz indirimi yapılması da TL'nin diğer para birimleri arasında negatif ayrışmasına neden olmuştu. 

Dolar kuru 2021 yılının Aralık ayında gördüğü 18,40 TL seviyesinden kur korumalı mevduat hesabının açıklanması ile hızla geri çekilirken Merkez Bankası tarafından yeniden faiz indirimi yapılması ile ilk olarak 17 TL barajını sonra hızlı bir şekilde 18 TL barajını aşarak büyük bir çıkışa imza atmıştı. Peki, dolar kurunda son durum ne beklentiler ne yönde, dolar kuru yükselecek mi, düşer mi?

EKONOMİSTLERİN DOLAR YORUMLARI: REMZİ ÖZDEMİR SON DOLAR KURU TAHMİNİ!

Dolar kurunda yukarı yönlü hareketlilik tüm hızı ile devam ederken hatırlanacağı üzere dolar kuru Cuma günü haftanın son işlem gününü 18.50 TL sınırının hemen üzerinde 18.58 TL seviyesinde kapatmıştı. Gözler Pazartesi günü kurun nasıl bir başlangıç yapacağına çevrilirken dolar kuru için yeni değerlendirme ekonomist Remzi Özdemir tarafından yapıldı. 

Dolar krizi gümbür gümbür geliyor! Doların profesörü Remzi Özdemir kademeli yükselişle kurun 27 TL olacağı tarihi verdi

Evren Devrim Zelyut'un kanalında yapılan dolar kuru söyleşisine katılan Ekonomist Remzi Özdemir yaptığı açıklamasında "Son dönemde hükümet strateji değiştirdi. Enflasyonu fakirleştirerek düşürmeye çalışıyorlar. Resmi enflasyon normal enflasyonun yarısı olduğu için burada bir fakirleşme meydana geliyor. Sen mecburen harcamayı kısıyorsun. Ancak enflasyonu bu yöntemle düşüremezsiniz.

Dolar krizi gümbür gümbür geliyor! Doların profesörü Remzi Özdemir kademeli yükselişle kurun 27 TL olacağı tarihi verdi Enflasyon Aralık ayında düşecek. Neden, çünkü geçen sene Aralık ayında enflasyon tavan yapmıştı. Baz etkisi ile bu sene tabi bir düşüş olacak. Ancak, akaryakıt fiyatları bu hesaplamanın dışında kalmıştı. Akaryakıt fiyatları rekor seviyeye ulaşırken gelen zamlar tabi enflasyonu da yükseltecek. TD Securities dolar kurunun yıl sonuna kadar 27 TL olacağını öngördü. Yılbaşından sonra da Merkez Bankası tarafından son derece sert bir faiz artışı yapacağını ve böylelikle doların ilk çeyrekte 21,50 liraya kadar çekileceğini ve orada dengeleneceğini söyledi. Dolar krizi gümbür gümbür geliyor. 

Amerikan Merkez Bankası tarafından 75 baz puan faiz artışı yapılmasını bekliyorum. Bu olunca Merkez Bankası artık istese de dolar kurunu tutamazlar" diyerek yeni beklentilerini açıkladı. 

NOT: Burada yer alan bilgiler yatırım adı geçen ekonomistlerin açıklamalarından derlenmiş olup, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Haberimiz yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.