Dolar kuru 24 TL olacak tahminlerine tepki! Ünlü ekonomist açıkladı, yanlış hesaplama yapmışlar!

Dolar kuru ile alakalı olarak yabancı finans kuruluşlarının yaptıkları tahminlere ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu karşı çıktı. yabancı analistlerin dolar kuru tahminlerinde hesaplama hatası yapıldığını belirten Tunç Şatıroğlu bunun nedenini açıkladı.
Dolar kuru 24 TL olacak tahminlerine tepki! Ünlü ekonomist açıkladı, yanlış hesaplama yapmışlar!

Dolar kuru ile alakalı olarak fiyat tahmini yapmama yönünde karar alan ve aylardır da bu konuda istikrarlı bir duruş gösteren ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu yine dolar kurunun kaç TL olmasını beklediğini açıklamadı ama bazı fiyat tahminlerini eleştirdi. Dolar kuru ile alakalı tahminler son dönemlerde yabancı finans kuruluşlarının yeni raporlarında yer alıyor.

DEV BANKALARDAN DOLAR KURU TAHMİNLERİ!

Dünyanın dev bankalarının kıdemli analistleri Türkiye ekonomisi ile alakalı olarak raporlar hazırlıyorlar. Bu raporlar bankaların müşterilerinin bilgilendirilmeleri için kullanılıyor. Yazılan bu raporlar kamuoyu ile de paylaşılırken çeşitli ekonomik verilerden yola çıkılarak dolar kuru tahmininde bulunuyor. İşte bu analistler son dönemlerde adeta anlaşmış gibi 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerden sonra dolar kurunun 24 TL'ye yükseleceğini belirtiliyorlar. Şu anda resmi kur 19,36 TL seviyesinde işlem görmeye devam ederken serbest piyasada bu rakam çoktan 20 TL'yi geçti. 

YANLIŞ HESAPLAMA TEPKİSİ!

Türkiye'nin ünlü ekonomistlerinden Tunç Şatıroğlu yabancıların yaptıkları dolar kuru tahminlerini eleştirerek, "Yabancı raporlarda dolar kuru tahminleri yapılıyor. Ancak yabancı raporlar enflasyon verisi olarak TÜİK'i kabul ediyorlar. Yani zaten işe doğruluğu tartışmalı bir veriyle başlıyorlar. Düğme baştan yanlış ilikleniyor. Tahminler çok safça ve iyimser tarafta kalıyor." dedi.

Dolar kuru 24 TL olacak tahminlerine tepki! Ünlü ekonomist açıkladı, yanlış hesaplama yapmışlar!

Tunç Şatıroğlu'nun ortaya koyduğu iddiaya göre TÜİK enflasyon rakamını doğru olarak açıklamıyor ve bu doğru olmayan rakamlardan hareket ederek dolar kuru tahmini yapıyorlar. Ancak piyasanın gerçekleri ile şu andaki dolar kuru uyuşmuyor. Yapılan tahminler de yanlış verilerle hesaplandığı için dolar kurundaki olası sıçramada ulaşılacak rakam 24 TL olarak bulunuyor. Tunç Şatıroğlu herhangi bir rakam telaffuz etmeden dolar kurunda 24 TL'ye yükseliş ihtimalini iyimser bulduğunu ve çok daha yüksek bir seviyenin görülebileceğine işaret ediyor. 

DOLAR KURU 30 TL OLUR MU?

Dolar kuru ile alakalı olarak yapılan değerlendirmelerde özellikle seçimden sonra bir sıçrama yaşanması bekleniyor. Tunç Şatıroğlu da bu yönde beklentilerini zaman zaman ifade ediyor. Ancak dolar kurunun baskılandığı bir ortamda dolar kuruna dair tahminde bulunmamayı ilkesel olarak tercih eden ünlü ekonomist herhangi bir rakam vermedi. Ekonomistlerin genel görüşü ise dolar kurunun üzerindeki baskı kalkarsa fiyatların 30 TL'ye doğru hareket edeceği şeklinde.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.