Dünyaca ünlü analistten altın fiyatları için düşüş ve yükseliş tahminleri!

Altın piyasasındaki son fiyat gelişmeleri bundan sonra görülebilecek seviyelere ilişkin kafaları karıştırıyor. Altın piyasasında istikrarlı bir fiyat beklentisi olsa da ons altın 1.850 dolara kadar geriledi. Analist Ross Norman ise altın fiyat tahmini ile dikkat çekti.
Dünyaca ünlü analistten altın fiyatları için düşüş ve yükseliş tahminleri!

Altın piyasasında yaşanan son gelişmeler yatırımcıların aklını karıştırıyor. Altın fiyatları 2023 yılına çok iyi başlamış ve önemli kazançları beraberinde getirmişti. Ancak Şubat ayında görüntü bir anda negatife döndü ve ons altında 100 dolara yakın bir kayıp meydana geldi. Üstelik bu kayıplar halen daha devam ediyor. Bu kayıp sürecinin nereye kadar gideceği bilinmezken altın piyasasına dair uzman yorumları belli oldu.

FED Başkanı Jerome Powell tarafından bu hafta yapılan açıklamalar altın piyasasını etkiledi. Şahin bir ton kullanmayan Jerome Powell yine da faiz artırımlarının düşük tonda da olsa süreceğini bildirdi. Bu durum altın piyasasında çok da pozitif algılanmadı. Dolar endeksi geriledi ama çok geçmeden altın fiyatları da geri çekildi. Uzman değerlendirmelerine göre şu anda 1.857 dolar olan ons altın 1.842 dolardaki destek seviyesine kadar geri çekilebilir.

DÜNYACA ÜNLÜ ANALİST ALTIN FİYATLARINI YORUMLADI!

Altın piyasasının küresel analistlerinden birisi olan Ross Norman yaptığı son yorumunda, “Statik iki yılın ardından artık altının olumlu bir performans göstermesini bekliyoruz. Altın fiyatlarının yükselişi için bir alan var ama bu kazanç alanı çok geniş değil. Altın fiyatları belirli gelişmelerden etkilenecek. Asya talebi bunda en önemli etken olacak. Çin’in altına yönelik çok baskıcı bir talebi var. Enflasyon, yüksek reel faizler, FED etkisi altın fiyatlarını belirleyecek.

2023 ALTIN FİYATLARI DÜŞÜŞ VE YÜKSELİŞ TAHMİNLERİ!

Altın piyasası için pozitif faktörler de var. Fiziksel altına talep büyüyor ve resmi altın alımları arttı. ETF’lere girişte de artış görüyoruz. Ayrıca spekülatif uzun vadeli alımlar takip ediyoruz. Tüm bunlar altın fiyatlarını yükseltecek gelişmelerdir. 2023 yılı içerisinde altın piyasasında daha önceki yıllara göre istikrarlı bir görüntü göreceğiz. Ons altın 1.834 dolar ile 2.070 dolar arasında fiyatlanacaktır. Bu seviyelerin aşağıda veya yukarıda aşılmasının pek imkanı yok. 2023 yıl ortalaması verecek olursak 1.959 dolar diyebiliriz. Geleneksel para birimlerine olan güven azaldıkça altının değer kazandığını herkes bir yere not etmelidir.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.