e-Devlet yardım başvurusu ekranı açıldı çalışmayan ev hanımlarına 1.200 TL devlet desteği

Devletin sosyal destek ödemeleri tüm hızı ile devam ederken çalışmayan ev hanımlarına yönelik olarak yeni paket için başvuru ekranı açıldı. Yeni sosyal yardım başvurusu için merak edilen detaylar haberimizde!
e-Devlet yardım başvurusu ekranı açıldı çalışmayan ev hanımlarına 1.200 TL devlet desteği

Ekonomik olarak zorlu günler geçiren vatandaşlar için devlet sosyal yardım paketlerini arttırırken yeni destek paketleri için de başvuru ekranları açıldı. Devlet hem sosyal yardım paketlerinde parasal miktarları arttırırken hem de başvuruyu kolaylaştırdı. 

Enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile vatandaşların alım güçleri her geçen gün düşerken ekonomik olarak zorlanan vatandaşlara devlet sosyal yardım ödemelerini arttırmıştı. Doğalgaz yardımı , elektrik faturası yardımı, 65 yaş maaşı, engelli aylığı, aile destek paketi gibi pek çok farklı kalemde devlet yardım musluklarını açmış durumda. 

E-DEVLET SOSYAL YARDIM BAŞVURU HİZMETİ! 

Sosyal yardım başvurusu almak isteyen kişilere yönelik olarak yapılan açıklamada "Bu hizmeti kullanarak, sosyal yardım başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvurunuza ilişkin iş ve işlemler kayıtlı resmi ikamet adresinizin bulunduğu İl/İlçede bulunan 3294 Sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda faaliyetlerini yürüten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca yerine getirilecektir" ifadelerine yer verildi. 

e-Devlet yardım başvurusu ekranı açıldı çalışmayan ev hanımlarına 1.200 TL devlet desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti üzerinden devlet vatandaşlara yeni sosyal yardım ödemelerine devam ediyor. e-Devlet şifreniz ve kimlik numaranız ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama bölümüne Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti yazarak ilgili ekrana ulaşabilirsiniz. 

 e-DEVLET AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR, KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yukarıda yer alan desteğe ek olarak aynı zamanda e-Devlet aile destek programı kapsamı ile Mayıs 2023 dönemine kadar yine sosyal yardım ödemesi yapılacak. Yapılan açıklamada "12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Yapılacak olan yardım için başvurular Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilecek. Başvuru yapan kişiler uygun bulunması durumunda aylık gelir tutarına göre yardım alacak. Çalışmayan ev hanımlarına aylık 1.200 TL devlet desteği ödemesi yapılırken başvuru ekranı üzerinden yeni başvurular tüm hızı ile sürüyor.