Efsane küllerinden yeniden doğuyor 2022 model Tofaş Şahin özellikleri ve fiyatı ile göz dolduruyor

Tofaş Şahin 2022 yılına damga vuracak iddiası bir kere daha gündeme taşındı. Yeni modelin bu sene yıl sonuna kadar ya da en geç 2023 yılında piyasaya sürüleceği iddia edildi.
Efsane küllerinden yeniden doğuyor 2022 model Tofaş Şahin özellikleri ve fiyatı ile göz dolduruyor

Araç fiyatlarında yaşanan sert yükseliş sonrasında 2022 yıl başında Tofaş Şahin modelinin elektrikli olarak yeniden piyasaya sürüleceği iddiaları gündeme gelmişti. Ortaya atılan iddialarda beklenen modeli Etiyopya'da üretileceği ifade edilmişti. Zaten 2000'li yıllara kadar Tofaş Şahin üretimi Etiyopya'da üretilmişti. 

Tofaş Şahin modelinin yeniden üretileceği yönünde çok sayıda iddialar gündeme gelirken Etiyopya'nın bir kere daha fabrikada üretim bantlarına Tofaş Şahin modelinin yeniden çıkartılacağı piyasada da büyük sevinç yaratmıştı. Çift yapılı şaseli olması nedeniyle sonrasında Etiyopya'nın güvenlik gerekçesi ile bu modeli üretmekten vazgeçtiği belirtilmişti. 

TEK ŞASELİ ELEKTRİKLİ TOFAŞ ŞAHİN TÜRKİYE'DE SATILACAK MI?

Tofaş Şahin modellerinin ön ve arka şaselerinin ayrı ayrı üretilmesi ve sonrasından birleştirilmesi nedeniyle trafik kazalarında ciddi güvenlik sorunları yaşandığını belirten Etiyopya fabrikasının güvenlik nedeniyle tek şase modeline geçiş yapılmasını planladığı dile getirilmişti. Araçta yapılacak olan yeni değişikliklerin başında en dikkat çekenlerin başında aracın elektrikli motor ile piyasaya sürüleceği iddia edilmişti. 

İddialar bir kere daha gündeme gelirken banttan inen elektrikli araçların ilk olarak Etiyopya pazarında satışa sunulacağı daha sonrasında ise bu modelin daha önce satıldığı pazarlara öncelik verilerek dış piyasaya da verileceği belirtildi. Model hatırlanacağı üzere Mısır ve Türkiye'de de satılmıştı. Bu nedenle 2022 yılının Aralık ayı ya da yetişmezse 2023 yılının birinci çeyreği itibari ile bir kere daha aracın Türkiye pazarına çıkartılacağı dile getirilirken konu hakkında ise bir açıklama yapılmadı. 

ELEKTRİKLİ TOFAŞ ŞAHİN FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

Araç fiyatı için ise her geçen gün yeni iddialar gündeme gelirken son yapılan açıklamalarda aracın düşük fiyatla satışa sunulması için lüks özelliklere yer verilmeyeceği, bu sayede de satış fiyatının 10 bin Euro civarında tutulacağı belirtildi. Bu da aracın vergisiz ve ÖTV tutarsız olarak 186 bin TL çıplak satış fiyatı olacağı anlamına geliyor.