Ekim ayına girmeden başvurun! TC kimlik kartı ile başvuru yapana bakanlık aylık 1250 TL ödeme yapacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödeme ile dar gelirli vatandaşlar için aylık 1250 TL ödeme yapılacağı öğrenildi.
Ekim ayına girmeden başvurun! TC kimlik kartı ile başvuru yapana bakanlık aylık 1250 TL ödeme yapacak

Dar gelirli vatandaşlara destek olmak amacı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aylık olarak 1250 TL'ye kadar ödeme yapılacağı öğrenildi. Bakanlığın onay vermesinin ardından 12 ay boyunca devam edecek bu ödemelere ilişkin detaylar açıklanırken başvuru için gerekli olan şartlar ve nereden başvuru yapılabileceği de öğrenildi.

BAKANLIK HER AY ÖDEME YAPACAK!

TC kimlik kartı ile kolay bir şekilde başvuru işlemlerinin sağlanarak aylık 1250 TL ödeme alacak olan vatandaşların başvuru için sağlaması gereken şartları da belirlendi. Bu kapsamda kimlerin ödeme alacağı belirlenmiş oldu.

Kişilerin alabileceği ödeme hakkında merak edilenlerin artmasının ardından başvuru şartları şu şekilde verildi;

Başvuran kişinin;

  • Türk vatandaşı olmaması,
  • Mavi Kart sahibi olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olması,
  • Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması,

durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Her ay yapılan bu ödemeler kişilerin aylık gelir düzeylerine göre değişiklik göstermektedir. Gelir düzeyleri baz alınarak yapılacak olan bu ödemeler şu şekilde belirlenmiştir;

Kişi başına düşen aylık gelir aralığı;

450 TL ve altı olanlara = 1250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlara = 1.100 TL

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlara = 950 TL

1372,30 TL üzeri - 3.800,78 TL’den az olanlara = 850 TL verilecektir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet adresinde yapılan duyuru kapsamında vatandaşlar bakanlığın e-Devlet kapısı üzerinden tüm başvuru işlemlerini halledebileceği öğrenildi.