Ekim ayına sayılı gün kala kritik altın ve dolar açıklaması! Uzman isim aman dikkat diyerek duyurdu

Piyasalarda yaşanan son hareketlilik hakkında merak edilenlere yanıt veren Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, Ekim ayı için değerlendirmelerde bulundu.
Ekim ayına sayılı gün kala kritik altın ve dolar açıklaması! Uzman isim aman dikkat diyerek duyurdu

Ekim ayına kısa bir zaman kala Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalarda altın ve doların gidişatında yaşanacak olan hareketliliğe yönelik bilgilendirme yapıldı. Konu ile ilgili merak edilenlere yanıt veren İslam Memiş, geçirdiğimiz hafta ile birlikte önümüzdeki döneme ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

DOLARDA GELECEK SENE YAŞANACAK ARTIŞ!

Piyasalar hakkında yaptığı açıklamada döviz kurunda yaşanacak olan gelişmeleri aktaran İslam Memiş, "Dolar TL kuru 27.26 seviyesinde. Bütün ülkelerde dolar değer kazandı. Dolar endeksi güçlü duruşunu devam ettiriyor. Böylece diğer enstrümanlara karşı daha güçlü olduğunu görüyoruz. 92.94 öngörüm devam ediyor yıl sonu dolar endeksi öngörümde. 29.70 yıl sonu dolar TL öngörümde değişiklik yok. 2024 yılında 45 lira seviyesinde de değişiklik yok. Bugünlerde eğer ısrarla döviz almak isteyen varsa burada, dolar karşısında hangisi değer kaybetmişse o tarafta ilgilenilmeli. O da euro." ifadeleri ile önümüzdeki döneme ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Bununla birlikte Ekim ayına kısa bir zaman kala yatırımcılar tarafından merak edilen altın için de önemli açıklamalarda bulundu.

GRAM ALTIN İÇİN TARİH VERDİ!

İslam Memiş tarafından sektörün gidişatı hakkında Ekim ayı öncesi yapılan açıklamalarda "Ons altın 1906 dolarda. Yükseliş trendi daha gelmedi. Dolar endeksi yükseldiği için altın ve gümüş gibi emtialar geriledi. 1890 destek seviyesi var, buralar alım yeridir. 1950 direncini bu hafta takip ediyorum.

Gram altın TL 1670 lirada. Serbest piyasalarda 1707-1712 lira. 1700 altında gram altın yok. Orta ve uzun vadeli yatırımcılara alım fırsatı vermeye devam ediyor. Altında düşüşler kalıcı değil. Ons gümüşte 22.80 destek seviyesi çalışıyor. Bunun altına düşüş beklemiyorum. 24 dolar, 24.75 dolar direncini takip ediyorum. Elinde dolar olan varsa gümüş uygun fiyatlardan geçiyor. Gram gümüş 20.11'de. 21.50 ve 22.50 dirençlerini takip etmeyi sürdüreceğim.

Yatay, sakin bir haftayı geride bırakacağız. Önemli bir veri akışı yok. Sadece cuma günü euro bölgesinde enflasyon var. Enflasyonla alakalı düşüş beklentisi olan hüsrana uğrayabilir. Bütün ülkelerde enflasyon rakamlarının yukarı yönlü hareketlerini göreceğiz." ifadeleri ile piyasalardaki son durum hakkında bilgilendirme yapıldı.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'e ait olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.