Elektrik faturalarına Ekim ayarı! Yüzde 20'lik zam sonrası faturalarınız böyle gelecek

1 Ekim fiyat planı açıklandı ve elektrik fiyatlarına yeni bir artışın yaklaştığı bildirildi. Son dakika duyuruları ve elektrik zamları hakkında son bilgiler haberimizde..
Elektrik faturalarına Ekim ayarı! Yüzde 20'lik zam sonrası faturalarınız böyle gelecek

EPDK'dan son dakika haberi yayınlandı. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 1 Ekim'den itibaren uygulanacak yeni elektrik tarifelerinin kesinleştiği açıklandı.

 Yeni elektrik tarifelerinin açıklanmasıyla birlikte geleceğe yönelik fiyat artış oranları da belli oldu. Konut tarife fiyatında herhangi bir artış söz konusu değil. Mevcut bilgilere göre 1 Ekim'den itibaren özel elektrik tarifelerinde herhangi bir değişiklik olmayacak.

Elektrik faturalarına Ekim ayarı

"Sanayi ve ticaret yüzde 20 arttı"

1 Ekim'den itibaren uygulanacak yeni tarifelerin endüstriyel ve ticari tesislere yönelik fiyat artışlarını da kapsayacağı bildirildi. Bu bölgelerdeki elektrik abonelerine yönelik tarifelerin yüzde 20 oranında artırılacağı ve artışın 1 Ekim 2023'ten itibaren geçerli olacağı bildirildi.

Konut tarifelerinde artış olmaması nedeniyle konut müşterilerine 100 kWh tüketim için fatura bedeli değişmeyerek 150 TL'de kaldı.