Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat! Faturanız bu formülle yarı yarıya düşüyor!

Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve artan enerji maliyetleri vatandaşları daha tasarruflu olmaya yönlendirdi. Elektrik faturalarını düşürecek uygulamalar merak edilmeye başlandı. Uzmanlar bazı uyarılarda bulunarak elektrik faturalarını yarı yarıya düşürmenin yollarını açıkladılar.
Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat! Faturanız bu formülle yarı yarıya düşüyor!

Türkiye’de vatandaşların çok önemli bir kısmı geçim sıkıntısı içerisinde hayatlarına devam ediyorlar. Bütçeleri ile harcamalarını denkleştirmek isteyen bu vatandaşlar için en kritik olan şey ise tasarruf yapmak oluyor. Tasarruf yapan vatandaşlar bazı harcamalarında çok önemli indirimler elde edebiliyorlar.

Dünya genelince enerji oldukça kıymetli bir hale geldi. Elektrik maliyetlerindeki artışları vatandaşlar her ay faturalarında görebiliyorlar. Artık bütçeleri zorlamaya başlayan bu faturaları düşürmenin yolları araştırılmaya başlandı. Konunun uzmanları vatandaşlara yapmaları gerekenleri anlatarak elektrik faturalarını en az yarı yarıya düşürmenin formülünü veriyorlar. Bu formülleri uygulayanların elektrik faturalarında çok önemli oranlarda düşüşler elde ediliyor.

GÜNLERE VE SAATLERE DİKKAT EDİLMELİ!

Elektrik tüketiminde günlerin ve saatlerin çok büyük bir önemi var. Yoğun elektrik kullanımının olduğu zamanlarda elektrik harcaması yapmak faturaları kabartıyor. Bunun için de Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri elektrik kullanmamaya özen gösterilmesi gerekiyor. Bunun yanında en çok elektrik kullanımı saat 17:00 ile 21:00 arasında oluyor. Elektrik harcayacak aletlerin bu saatlerde çalıştırılmaması faydalı olacaktır. Çamaşır, bulaşık ve kurutma gibi çok elektrik harcayan makineler bu saatlerde ve günlerde çalıştırılmadığında daha az elektrik harcaması olacaktır. Ayrıca gece 01:00 ile 07:00 arası ile 12:00 – 13:00 arası da elektrik kullanımının tavsiye edildiği saatler arasında bulunuyor.

BEYAZ EŞYALAR DOĞRU KULLANILMALI

Beyaz eşyalar en fazla elektrik harcayan cihazlardır. Bu makineleri doğru kullanarak tasarruf etmek mümkündür. Örneğin bulaşık makinesinin ısıyla kurutma döngüsünden çıkarak eşyaların hava ile kurutulması %50’ye varan elektrik tüketimi tasarrufu sağlayacaktır. Benzer şekilde fırın kapağını kapalı tutmak, çamaşır yıkarken soğuk su kullanmak ve buzdolabının kapısını uzun süre açık bırakmamak gibi detaylar da faturaların düşmesinde faydalı olacaktır.

BUNLARA DİKKAT EDİN!

Elektrik faturasını düşürmek isteyenlerin evlerinde bazı küçük detaylara önem vermeleri gerekiyor. Kurutma makinesini temiz tutmak, tasarruf ampulleri ile akıllı prizlerin kullanılması, evlerdeki hava kanallarının kontrolü, prize takılı fiş bırakılmaması, açık olmayan televizyonu prizden çıkarmak gibi önlemlerle elektrik faturalarında çok büyük indirimler elde edilebiliyor.