Elinde altını olanlar dikkat! Uzman isim o tarihe kadar bekleyin diyerek yeni hamleyi duyurdu

Altın fiyatlarının inişli çıkışlı süreç yaşadığı dönemin ardından altının nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda önemli açıklamalar gelmeye başladı.
Elinde altını olanlar dikkat! Uzman isim o tarihe kadar bekleyin diyerek yeni hamleyi duyurdu

Son dönemde yatırım amacı ile en çok tercih edilenler arasına giren altın hakkında vatandaşlar tarafından merak edilenler araştırılmaya başlandı. Durum bu şekilde olunca da en iyi yatırımı yapmak için ekonomistler ve uzmanlar tarafından yapılan güncel değerlendirmeler de yakından takip edilmeye başlandı.

Konunun uzmanları tarafından altının ne zaman alınması gerektiği, satış ya da değerlendirmenin ne zaman yapılması gerektiği konusunda da merak edilenlere açıklama geldi. Bugün de gram altın hakkında beklenen zaman dilimi açıklandı.

UZMAN İSİM TARİH VEREREK BEKLEMELERİ GEREKTİĞİNİ AÇIKLADI!

Elinde altını olan ve yatırım yapmak isteyen kişiler tarafından pek çok kez bu altının nasıl değerleneceği hakkında araştırmalar sürmekteydi. Konuya ilişkin merak edilenlere Ünlü ekonomist Hatice Kolçak yanıt verdi. "Ons altın yukarı çıkıp geri geldi. ABD'den gelen verilerden kaynaklı bir durum bu. Ons altında çok büyük değişime sebep olacak bir şey yok şu an. Gram tarafında dolar yerinde duruyor. Bu nedenle çok büyük bir hareket yok. Satış yerine alım fırsatı oluşturuyor.

3-4 ay içinde gram ve borsa tarafında iyi seviyelere gelindi. Elinde TL olanlar için gram ya da borsa alınabilir. Kısa vadede değil ama. Uzun vadede en az 1 yıl sabretmek lazım. Böyle duracak ve gene yükselecek. 1 ayda para kazanmayı beklemeyin." diyerek en az bir sene kadar beklenmesinin önemli olduğuna değindi.

9 EKİM GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Tüm bunların yanı altın almak isteyen vatandaşlar tarafından güncel altın fiyatları da merak konusu oldu. Güncel olarak rakamlar şu şekilde açıklandı;

Gram Altın

Gram altın alış fiyatı: 1.643,48 TL

Gram altın satış fiyatı: 1.643,75 TL

Çeyrek Altın

Çeyrek altın alış fiyatı: 2.783,00 TL

Çeyrek altın satış fiyatı: 2.815,00 TL

Yarım Altın

Yarım altın alış fiyatı: 5.582,00 TL

Yarım altın satış fiyatı: 5.630,00 TL

Cumhuriyet Altını

Cumhuriyet altını alış fiyatı: 11.129,00 TL

Cumhuriyet altını satış fiyatı: 11.225,00 TL

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Ünlü ekonomist Hatice Kolçak'ın değerlendirmeleri olup, haberde herhangi bir şekilde yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.