Elinde doları olanlara Selçuk Geçer'den şok açıklama! 60 TL'yi bulacak diyerek tarih verdi

Ekonomist Selçuk Geçer tarafından yapılan son açıklamada doların yükselişe geçeceği tarihin belli olduğu ifade edildi.
Elinde doları olanlara Selçuk Geçer'den şok açıklama! 60 TL'yi bulacak diyerek tarih verdi

Son günlerde dolar kurunda yaşanan ani yükseliş ve değişimlerin ardından elinde doları olan vatandaşlar için Ekonomist Selçuk Geçer önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda piyasalardaki değişim ve vatandaşlar için kazanma yollarından bahsedildi. Dolarda ani bir patlamanın ardından 60 TL'ye kadar çıkacağı tarihi verdi.

KAZANMAYA DEVAM EDECEKTİR!

Merkez Bankası tarafından alınan kararların ardından piyasalardaki değişimi açıklayan Geçer, "Ekim ayının sonunda Fed tarafından yapılacak toplantılarda görünen o ki, 25 baz puanlık bir faiz artışına gidilecek. Bu toplantı 2023 için son faiz artırımı olacak ancak görünen o ki, 2024 yılında yüksek faizler bir süre daha hayatımızda kalmaya devam edecek. Şahap Kavcıoğlu döneminde yürütülen hatalı politikalar ve yapılan arka kapıda müdahaleleri sonucunda doların bu hale geldiğini söyledi. Doların duracağını söylemem sizi yanıltmasın. Türk lirası karşısında elbette hızla değer kazanmaya devam edecektir." dedi.

DOLARIN 60 LİRAYI GEÇECEĞİ TARİH BELLİ OLDU!

Kursa yaşanacak olan değişimlerin hızlı bir şekilde etkisinin görüleceğinden bahseden Selçuk Geçer, "Bu kur şokunu geçmişte yaşananlarla karıştırmamak lazım. Ne diyoruz, şu anda doların gerçek değeri 45 lira sınırında. Buna 2024 yılının enflasyonunu da eklediğinizde Haziran 2024 gibi doların gerçek değeri 60 liraları geçecek ve göreceksiniz, bu kurun üzerindeki baskıyı tamamen kaldırmak zorunda kalacaklar.

Yani biz 2024 yılının ilk yarısının bitişiyle birlikte korkunç bir yükselişe geçecek döviz izleyeceğiz. Bu yapılacak ve yapılması da gerekiyor. Bunu yapmadan hiçbir şekilde kalıcı bir çözüm bulamazsınız." dedi ve doların 60 TL'ye kadar ulaşabileceği konusunda uyarılarını yaptı.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Selçuk Geçer'in değerlendirmeleri olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Haber Editörü