Elinde doları olanlara uzman isimden müjde! Yıl sonuna kadar 30 TL'yi bulacak

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş altın ve dolar hakkında piyasa değerlendirmelerinde bulundu.
Elinde doları olanlara uzman isimden müjde! Yıl sonuna kadar 30 TL'yi bulacak

Piyasalarda yaşanan ani yükselişin ardından altın ve dolar yatırımcıları tarafından yaşanan son durum sık sık merak konusu olmuştu. Bu sene Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yıl sonuna kadar hem doların hem de altının hangi seviyelerde olabileceği merak konusu oldu. Hem dolar hem de altın hakkında açıklamalarda bulunan Memiş, piyaslar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

YIL SONUNDA 30 TL OLACAK!

Yatırımcılar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de doların bu sene içerisinde hangi seviyelerde olduğu konusuydu. Yapılan açıklamalarda "Dolar/TL kuru 26.98 lirada. Güçlü duruşunu koruyor. Uluslararası piyasalarda da güçlü. Yükseliş trendi devam edecek. 29.90 yıl sonu öngörüm. Elinde dolar bulunduran var. Dolar alıp bankada bulunduranlar var. Dolardan medet umanlar var, üzülüyorum. Onlara söyleyecek çok da bir şeyim yok.

Parite üzerinden euro'ya geçmek fırsat, sterline geçmek için bir fırsat ama ne yazık ki benim dolarım var bekleyeyim mi diye sorular gelmeye devam ediyor. Euro/TL kuru 28.81 seviyesinde. Yıl sonunda yukarı yönlü hareketlerle 30 liradan kapanış yapacağımızı tahmin ediyorum." ifadeleri ile bu senenin sonuna kadar İslam Memiş tarafından doların 30 TL seviyelerinden kapanacağı tahmin edildi.

BU HAFTA ALANLAR İYİ KARAR VERDİ!

Altın yatırımcıları için açıklama yapan İslam Memiş, "Ons altın 1928 dolarda yüzde 1 primle haftayı tamamladı. Hızlı bir toparlanma oldu. FED'in faiz kararı var, yine bir dalgalanma olacak. Yüzde 3.7 geldi ABD enflasyonu. Enflasyon geri gelecek ve artmaya devam edecek. Daha kötüsü, ABD'de enflasyonun yüzde 4'e çıkacağına tanık olacağız. Altın fiyatlarında, gümüş fiyatlarında böylece düşüşler kalıcı olmayacak. Şu anda 1928 dolarda, yukarıda 1960 direnci var.

Gram altın TL ekranlarda 1662 lira. Serbest piyasalarda 1702-1712 lira. 1700 altına sarktı bu hafta ancak kesinlikle dip seviyeler, fırsatları kaçırmayın, yıl sonunda 1880, 2024 yılının ortalarında, yaz aylarında 2500 lira seviyelerini bekliyorum. Bir yıl sonraki fiyatı baz aldığımızda bugünkü fiyatlar çok ucuz. Bu hafta alım yapanlar iyi karar verdi." diyerek bu hafta yatırım yapan kişiler için bu haftanın iyi bir zaman dilimi olduğundan bahsetti.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'e ait olup, yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır