Elon Musk Tesla Dogecoin'le Ödeme Alacak Dedi, Dogecoin Rekora Uçtu!

Tesla CEO'su ve dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, Dogecoin için son dakika açıklaması yaptı Dogecoin'in fiyatı yükselişe geçti.
Elon Musk Tesla Dogecoin'le Ödeme Alacak Dedi, Dogecoin Rekora Uçtu!

Milyarder iş insanı Elon Musk kritpo para birimlerinin değerlerine yön vermeye devam ederken, son paylaşımı ile gözde kripto para birimi olan Dogecoin'in fiyatını yükseltti. Sahibi olduğu elektrikli araba markası Tesla için Dogecoin ile ödeme yapacağını açıklayan Musk'ın bu açıklama sonrasında yukarı yönlü hareketlilik dikkat çekti.

Bir süredir düşüşte olan kripto paralar ilk olarak Elon Musk'ın açıklaması ile kıpırdanma yaşarken bitcoin ise Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey de Bitcoin madenciliği yapacağı açıklaması ile yönünü yukarıya çevirmişti. Peş peşe gelen açıklamalar kripto para birimlerinde yukarı yönlü hareketi destekledi.

DOGECOİN AÇIKLAMA İLE REKORA UÇTU!

Elon Musk'ın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Dogecoin ile Tesla ürünü satın alınabilir” ifadelerine yer vermesi ile dogecoin yüzde 20 değer artışı yaşayarak 0.20 dolar seviyesini gördükten sonra geri çekilme yaşadı ve şu anda 0.19 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Elon Musk Tesla Dogecoin'le Ödeme Alacak Dedi, Dogecoin Rekora Uçtu!

Hatırlanacağı üzere dogecoin ilk olarak şaka amaçlı piyasaya sürülmüş ancak Elon Musk tarafından yapılan paylaşımlar ile değeri büyük bir hızla yükselmişti. Dogecoin, Elon Musk tarafından yapılan paylaşımlar ile adeta uçuşa geçmiş, sonrasında ise yine Musk'ın katıldığı bir canlı yayında Dogecoin ile dalga geçmesi ile çakılmıştı. 2021 senesine 0,005661 dolar seviyesi ile başlayan Dogecoin 0,173608 dolar seviyesi ile yılı kapatarak yüzde 3 bin civarında ağızları açık bırakacak bir getiriye imza atmıştı.