Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? SGK, SSK, Bağkur maaş farkı ödeme tarihi 2022!

Memur ve emekli maaşlarına yapılan zam sonrasında birçok kişi SGK, SSK, Bağkur maaş farkı ne zaman ödenecek araştırıyor. İşte maaş farkı ödeme tarihi 2022.
Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? SGK, SSK, Bağkur maaş farkı ödeme tarihi 2022!

 Temmuz ayında memur maaşlarına yüzde 42,35 oranında yapılan zam sonrasında emeklilerin maaş miktarları arttı. Yılın ikinci altı ayında geçerli olacak maaş zamlarının ne zamandan itibaren geçerli olacağı merak edilirken, en çok araştırılan ise maaşını zam açıklamasından önce alan emeklilerin maaş farklarını ne zaman alacağı oldu. Peki, emeklilerin maaş farkı ne zaman yatacak?

SGK, SSK, BAĞKUR emekli maaş farkları ne zaman yatacak 2022?

Memur emeklileri yani 4C’liler Temmuz ayı maaşlarını zamsız şekilde aldılar. Emekli maaşlarına ek olarak enflasyon farkından oluşan yüzde 42.35’lik zam miktarını ise maaş farkı olarak alacaklar. Emekli maaş farklarının ne zaman yatırılacağına ilişkin bir tarih ise henüz açıklanmadı. Ancak fazla süre geçmeden Temmuz ayı içerisinde maaş farklarının hesaplara yatırılacağı öngörülüyor. Maaş farklarının ödeme tarihleri ile ilgili kesin tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı duyuracak.

SSK – Bağ-Kur emekli maaş farkı yattı mı, ne zaman yatar?

4C’liler yani memur emeklileri aybaşı itibariyle maaşlarını enflasyon zammı olmadan aldı. Ancak SSK ve BAĞKUR emeklilerinin emekli maaş ödeme tarihi, zam açıklamasından sonraya denk geldiği için onlar direkt olarak zamlı maaş alacaklar. Yani maaşlarına ek olarak bir fark zammı almayacaklar.

4A sigorta kolu üzerinden emekli olanlar ve 4B’lilerin emekli maaşları tahsis numarasının son hanesine göre yapılmaktadır. Buna göre emekli maaşı ödeme tarihler 17’sinde başlayarak ayın 26’sına kadar devam ediyor.

En düşük emekli maaşı ne kadar?

Enflasyon rakamlarının açıklanması ardından SSK ve BAĞKUR emeklilerinin maaşına yüzde 42,35; memur ve memur emeklilerinin maaşına ise yüzde 41,85 oranında zam yapıldı. Böylelikle en düşük emekli maaşı SSK 2000 sonrası işe girenler için 3 bin 500 TL, SSK 2000 öncesi işe girenler için 4 bin 687 lira oldu. Bağkur esnaf emeklisinin maaşı ise 4 bin 197 lira olarak açıklandı. Emekli maaş farklarının Temmuz ayı içerisinde hesaplara yatırılması bekleniyor.