Emekli olma hayali kuranlar dikkat! Bakan Işıkhan duyurdu 5 yıl erken emeklilik hakkı yolda!

Emekli olmak için gün sayan milyonlarca vatandaş için Bakanlıktan müjdeli haber geldi. Yapılan açıklamalara göre 5 sene daha erken emekli olma hakkının getirileceği öğrenildi.
Emekli olma hayali kuranlar dikkat! Bakan Işıkhan duyurdu 5 yıl erken emeklilik hakkı yolda!

Son dönemde emekli vatandaşlar için peş peşe açıklanan müjdeli haberlere bir yenisi daha eklendi. Emekli vatandaşlara verilecek olan ikramiye ve önümüzdeki döne içim zam gibi konuların konuşulmasının ardından şimdi de emeklilik hayali kuran vatandaşlara müjdeli haber verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında emekli olmak için gün sayan vatandaşlara özel yeni bir düzenlemenin getirildiğinden bahsetmişti. Bakan Işıkhan tarafından yapılan önemli açıklamaların başlıkları şu şekildeydi;

KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMASI!

Gündemde yer alan kıdem tazminatında sistem değişikliği konusunda konuşan Işıkhan "Bakanlık olarak böyle bir çalışmamız yok. İşçilerimiz, işverenlerimiz, sendikalarımız rahat olsunlar. Orta Vadeli Program'da da aslında ifade ettiğimiz bir cümle yer almamakta. Şu an bir çalışmamız yok. Bakanlığımızın ilerleyen zaman içerisinde de bir çalışması söz konusu değil." dedi.

5 YIL DAHA ERKEN EMEKLİ OLMA ŞANSI!

Milyonlarca vatandaşın büyük bir merak ile beklediği bu konuya ilişkin prim gün sayısının 7200'e düşürülmesine yönelik çalışmalar hakkında haberler gündeme gelmişti. Bu konuya da açıklık getiren Bakan Işıkhan, "Bu konuda talimatlarımızı aldık, çalışmalarımıza başladık" dedi. Yapılan bu açıklama emekli olmak için gün sayan milyonlarca vatandaşı heyecanlandırmaya yetti.

EYT HAKKINDA KONUŞTU!

Son olarak geçtiğimiz sene yürürlüğe giren EYT konusunda da "Bugüne kadar yaklaşık 2 milyon EYT başvurusunu başarıyla sonuçlandırdık ve sigortalılarımıza bildirdik. Hedefimiz, 120 bin dosyamızı aralık ayının ortasında bitirmek. Bu da Cumhurbaşkanımızın mayıs ayındaki seçim dönemimizde önemli müjdeleri arasındaydı. 5 yıllık dönem içerisinde ev kadınlarına bu iyileştirmeyi yapacağız. İsteğe bağlı sigortalı kapsamında üçte birlik prim desteğini devletimiz ödeyecek" diyerek vatandaşlara bilgilendirmeler yaptı.