Emekliler için 1.500 TL yeni zam hesabı! Emekli maaşlarını yükseltecek formül!

Emeklilerin düşük tutarlarda maaşlar almaları yeni talepleri beraberinde getiriyor. Özellikle 2000 sonrası emekliler için zam talebi yapıldı.
Emekliler için 1.500 TL yeni zam hesabı! Emekli maaşlarını yükseltecek formül!

Seçim öncesinde vatandaşlara müjde üstüne müjde verilmesi emeklileri harekete geçirdi. Memurlar için 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılması, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, asgari ücrete yüzde 54 zam ve son olarak EYT düzenlemesi emeklileri harekete geçirdi. Uzun yıllardır emeklilerin hükümetten bir talebi vardı ve bu talep için bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başvuruldu.

2000 ÖNCESİ EMEKLİLER İÇİN YAPILMIŞTI!

2000 öncesi emekli olanların emekli maaşları çok düşük kalınca bir intibak yasası çıkarılmış ve bu emeklilerin düşük maaşları yükseltilmişti. SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı emeklileri bu imkandan yararlanmışlardı. Bu emekliler şu anda da iyi denilebilecek tutarlarda emekli maaşı alabiliyorlar. Ancak yapılan düzenlemeler ile beraber emekliler arasında 2000 sonrası emekli olanlara dair mağduriyet ortaya çıktı.

2000 SONRASI EMEKLİLER İNTİBAK İSTİYOR

Aylık bağlama oranlarında yapılan değişiklikler ile beraber 2000 sonrası emekli olanların maaşlarında önemli tutarlarda gerileme oldu. 2000 öncesi emekli olanlar prim ve yıl dahil tüm koşullar aynı olduğunda 2000 sonrası emeklilerden çok daha fazla maaş alabiliyorlar. Bu durumun düzeltilmesi için intibak yasası isteyen emekliler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup yazarak taleplerini bildirdiler.

MAAŞLAR 1.500 TL ARTABİLİR!

2000 sonrası emekliler için talep edilen intibak yasasının çıkması durumunda emeklilerin maaşlarında önemli bir artış meydana gelecek. Maaşlarda ortalama 1.500 TL’lik bir zam olarak yansıyacak olan bu düzenleme için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat vermesi halinde emeklilerin uzun yıllardır talep ettikleri 2000 sonrası için intibak yasasının çıkmasının yolu açılacak.

EMEKLİLERİN PROMOSYONLARI DA YÜKSELEBİLİR!

Emekli maaş promosyonları emeklilere maaşlarına göre veriliyor. Bankalar tarafından maaşlar 4 ayrı kategoride değerlendiriliyor. 3.500 TL’ye kadar olanlar, 3.500 TL ile 7.500 TL arasında olanlar, 7.500 TL ile 10.000 TL arasında olanlar ve 10.000 TL üstü şeklinde 4 bareme ayrılan emekli maaşlarına bu şekilde promosyon ödemeleri yapılıyor. İntibak yasası çıkar ve emeklilerin maaşlarının 1.500 TL zamlanırsa o zaman emekli maaş promosyonu da değişebilecek. 6.000 TL maaşı olan bir emeklinin maaşı 7.500 TL’ye çıkınca maaş promosyonu da artacak.