Emeklilere 1.500 TL ek ödeme! Başvuru yapanlar alacaklar!

Emekliler ile alakalı olarak yeni bir ek ödeme imkanı doğru. Bu ek ödeme imkanını kullanmak için harekeye geçen emekliler küçük bir başvuru ile ek ödemeyi alabiliyorlar. Bu ek ödemenin 1.500 TL'yi bulduğu bildirildi.
Emeklilere 1.500 TL ek ödeme! Başvuru yapanlar alacaklar!

Türkiye'de emeklilerin gelirleri ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanıyor. Kısa bir süre önce en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükseltildi. Ancak bu durum bazı taşları yerinden oynattı denilebilir. Özellikle de emekli maaş promosyonu kampanyaları kapsamında yeni düzenlemeler yapılmış olabiliyor. Bankalar bu düzenlemeleri yapmasalar dahi emekliler için bazı imkanlar doğabiliyor. 

PROMOSYON HESAPLAMALARI DEĞİŞTİ!

Emeklilerin maaş promosyonları hesaplanırken bazı rakamlar çok büyük bir öneme sahip oluyorlar. Emekli maaşı 5.500 TL'den 7.500 TL'ye yükselince emeklinin maaş promosyonu tutarında da otomatik bir yükseliş meydana geldi. Bir seviye daha maaş baremi yükselen emekliler daha fazla özeme alma imkanı buluyorlar. Ancak banka bunu emeklilere maaşınız yükseldi bu da promosyon farkınız şeklinde ödemeyecektir. bunun için emekli müşterinin bankaya başvuru yapması gerekiyor. 

NE KADAR PROMOSYON ÖDEMESİ ALDIĞINIZA BAKIN!

Promosyon farkı alma imkanı doğup doğmadığını görmek için ilk önce emeklinin devam eden maaş promosyonu kapsamında bankadan ne kadar ödeme aldığını bilmesi gerekiyor. Bunun ardından ise mevcut maaşının ne kadar maaş promosyon ödemesi alabileceğine bakılıyor. Arada bir fark oluşmuş bu fark yeni bir promosyon sözleşmesi yapılarak alınabiliyor. 

MAAŞ PROMOSYONU FARKI HESAPLAMA ÖRNEĞİ!

Emekli bir müşteri bir bankasında 4.500 TL maaş promosyonu almış olsun. meydana gelen maaş baremi artışı ile bu maaş promosyonu 6.000 TL baremine çıkabilir. Bu barem artışı ile beraber bankaya başvuran emekli müşteri 1.500 TL'lik ek ödemeyi bankasından talep edebilir. Bu talep de banka tarafından haklı bulunacağı için emekliye yapılacak ödeme için işlemler hızlandırılıp neticelendirilecektir. 

YENİ SÖZLEŞME YAPMAK YETERLİ!

Emekli maaş promosyonu farkı kapsamında ek ödeme alabilmek için sadece yeni bir maaş promosyonu sözleşmesi imzalamak yeterli olacak. Bu sözleşme yapıldığında emekli müşteri, 3 yıl daha maaşını o bankadan almaya devam edecek. Bunun karşılığında promosyon farkını alabilecek. Eğer daha yüksek maaş promosyonu veren bir bankaya geçiş yapılırsa o zaman alınabilecek promosyon farkı çok daha fazla olabilecek.