Emeklilere bir müjde daha mı geliyor? Hükümet düğmeye bastı emekliye bayram ikramiyesi 2023 yılında 3000 TL olacak iddiası

Milyonlarca emekli 2023 yılında Ocak ayı maaş zammı yanı sıra emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi de beklemeye başlamıştı. Bu sene bir ilkin yaşanabileceği ve Nisan ayında seçim öncesi yüksek zam yapılarak 1500 TL iddiası gündeme geldi.
Emeklilere bir müjde daha mı geliyor? Hükümet düğmeye bastı emekliye bayram ikramiyesi 2023 yılında 3000 TL olacak iddiası

Ekonomide yaşanan dalgalanmadan en çok etkilenen kesimin başında yer alan emekliler için hükümetin Ocak 2023 zammı büyük önem taşırken bir düzenlemenin de emeklilere bayram ikramiyesi için yapılabileceği iddia edildi. Emekliye bayram ikramiyesi için seçim öncesinde büyük bir zam beklentisi bulunduğu belirtilirken Haziran ayında yapılması beklenen seçimlerden önce emeklilere Nisan ayında ilk bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak ödenecek. 

Kurban Bayramı ise Haziran ayı sonunda 29 Haziran Perşembe günü kutlanacak. Bu da emeklilerin Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyesi rakamları için hükümetin seçim öncesinde okkalı bir zam yapabileceği beklentini oluşturdu. Milyonlarca emeklinin oyuna talip olan hükümetin seçim öncesi bayram ikramiyesi için yüksek bir zam yapabileceği sinyalleri gelmeye başladı. 

2023 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Kulislerde seçim senaryoları dillendirilmeye devam ederken hükümetin oy oranlarını arttırmak amacı ile bu sene 2023 Ocak zammı olarak emekli, memur maaşı ve asgari ücrete rekor zam yapacağı gündeme gelmişti. Seçim öncesinde emeklilerin alacakları bir diğer ödeme olan emekliye bayram ikramiyesi rakamları içinde yeni zam beklentisi oluşmuştu. Emekliye ilk bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak Nisan ayında ödenecekti. 

Emeklilere bir müjde daha mı geliyor? Hükümet düğmeye bastı emekliye bayram ikramiyesi 2023 yılında 3000 TL olacak iddiası

SON DAKİKA EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 1500 TL Mİ OLACAK?

Seçimlere sayılı günler kala partiler var güçleri ile oy oranlarını arttırmaya çalışırken konu hakkında bir son dakika gelişmesi de emekliye bayram ikramiyesi için yaşandı. Emeklilere bayram ikramiyesi konusunda yeni güncelleme hazırlığı olduğu finans kulislerinde iddia edilirken güncellemenin ardından emekliye bayram ikramiyesi rakamının Ramazan Bayramı için 1500 TL ve Kurban Bayramı için 1500 TL olmak üzere toplamda 3 bin TL yapılacağı iddia edildi. 

2023 BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

2023 senesinde emekliler ilk bayram ikramiyelerini Ramazan Bayramı için alacaklar. Ramazan Bayramı önümüzdeki sene 21Nisan 2022 Cuma günü başlarken emeklilere ikramiye ödemelerinin en geç bu nedenle 17 Kasım 2022 Pazartesi günü yapılması bekleniyor.

Emekliye bayram ikramiyesi ilk olarak bin TL olarak ödenmeye başlanmış, sonrasında gelen yoğun tepki ve talep üzerine zam yapılarak 1.100 liraya çıkartılmıştı. Emekliler bu rakamın en az 1500 TL olmasını talep ediyordu.