Emeklilere kademeli zam, asgari ücrete artış, ev hanımlarına emeklilik! Vedat Bilgin açıklama yaptı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekliler için kademeli zam oranlarına dair açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Bilgin ayrıca asgari ücret zammı ile ev hanımlarına emeklilik konusunda da konuştu.
Emeklilere kademeli zam, asgari ücrete artış, ev hanımlarına emeklilik! Vedat Bilgin açıklama yaptı!

Emekli maaşlarına yapılacak olan zammın ne kadar olacağı merak edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Bilgin emekli maaşları için bir zam planlaması yaptıklarını ama bunu uygulamak için sürelerinin olmadığını belirterek Temmuz ayında yeni zamların devreye gireceğini söyledi.

EMEKLİLERE KADEMELİ ZAM

Emekli maaşlarına yapılacak zamma dair bir açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin, “Emekli maaşlarına yapılacak zamlarla alakalı olarak bir hazırlığımız vardı. Ancak TBMM kapalı olduğu için bunu gerçekleştiremedik ama Temmuz ayında devreye sokmuş olacağız. 7.500 TL’nin üzerinde maaşı olan emeklilere zam uygulayamamıştık. Onlarda bir düzenlemeye gidiyoruz. 7.500 TL ile 10.000 TL arası, 10.000 TL ile 15.000 TL arası, 15.000 TL ile 20.000 TL arası ve 20.000 TL üzeri olmak üzere bunlar için kademeli bir zam planlaması yapmıştık. Tüm bu zamları Temmuz ayında maaşlara yansıtmış olacağız.” dedi.

Emekli maaşlarındaki dengesizliğe dikkat çeken Bakan Vedat Bilgin, “Prim gün sayısı çok az olan 450 bin insanımız var. Onlara da sosyal devlet anlayışı ile sizin de bir geliriniz olsun denilmiş ve maaş bağlanmış. Biz en düşük emekli maaşını 5.500 TL’den 7.500 TL’ye yükseltince onların da maaşları yükselmiş oldu. Maaşları 6.000 TL – 7.000 TL olanlar da var. Kademeli olarak farklı yansıtma oranlarıyla bu dengesizleri çözecek bir değerlendirmeyi Temmuz ayında yapacağız.” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK

Asgari ücret zammı hakkında da konuşan Bakan Vedat Bilgin, “Asgari ücreti 8.500 TL yaptık ama hayat pahalılığı ücretleri aşındırdı. Temmuz ayında asgari ücret için de yeni bir düzenleme yapacağız. Şu anda bir rakam söylemem doğru olmaz. Fiyat artışlarını, fiyatların genel seviyesini ve ücretlerin reel alım gücünü ölçen bazı parametrelerimiz var. Ona göre bir değerlendirme yaparak asgari ücrete zam uygulayacağız.” şeklinde konuştu.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK DESTEĞİ!

Ev hanımlarına da emeklilik hakkı vereceklerini söyleyen Bakan Vedat Bilgin, “Ev hanımlarına emeklilik hakkı veren bir düzenleme yapacağız. Bu düzenleme yasalaştıktan sonra ev hanımları emekli olabilmek için SGK’ya başvuru yapacaklar. Bu başvuru ile beraber ödenmesi gereken primlerin önemli bir kısmını da devlet karşılayacak.” dedi.