Emeklilere müjde! 5 bin TL ikramiyenin hesaplara yatırılacağı tarih netleşti

Milyonlarca emekli vatandaş tarafından büyük bir merak ile beklenen ikramiye ödemelerine ilişkin yapılan açıklamalara göre ikramiyenin verileceği tarihin netleştiği öğrenildi.
Emeklilere müjde! 5 bin TL ikramiyenin hesaplara yatırılacağı tarih netleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bundan kısa bir süre önce Cumhuriyet'in yüzüncü yılına özel emekli vatandaşlara 5 bin TL ikramiye verileceği öğrenildi. Bununla birlikte ikramiyeden faydalanmak isteyen vatandaşlar ise ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacağı konusunda merak edilenleri araştırmaya başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI!

İkramiyelerin de görüşüleceği Kabine toplantısının hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalarda “Emeklilerimize bir seferliğine mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz” şeklinde ifadelere yer verilmişti.

Yapılan bu açıklamalar ile birlikte de vatandaşların hesaplarına tam olarak ödemelerin ne zaman yatırılacağı merak konusu haline geldi.

İKRAMİYELERİN HESAPLARA YATIRILACAĞI TARİH NETLEŞTİ!

Konu ile ilgili Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda ikramiyelerin hesaplara yatırılacağı tarihin netleştiği öğrenildi. Yapılan görüşmeler sonucunda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi' önergesi görüşülerek, torba yasaya eklenmesine karar verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamalarda ise 5 bin liralık ödemeyle ilgili önergenin kabul edildiği, bununla birlikte ödemelerin de 15 Kasım 2023 tarihinde hesaplara yatırılmasının planlandığı öğrenildi.

KİMLER EMEKLİ İKRAMİYESİ ALABİLECEK?

Tüm bu çalışmaların yanı sıra vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında emekli ikramiyelerden kimlerin faydalanabileceği konusu da yer almıştı. Bakan Işıkhan tarafından konu ile ilgili "Düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun emeklilerimize. Bu noktada çalışan emeklileri de kapsam dışında bıraktık. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil." şeklinde yapılan açıklama ile emekli ikramiyesinden faydalanabilecek olan kişi sayısının kısıtlı olduğu, herkesin bu ikramiyeden faydalanamayacağı öğrenilmiş oldu.

Haber Editörü