Emeklilere müjde! Cumhuriyet Bayramı 5 bin TL emekli ikramiyesi ödeme günleri belli oluyor!

Milyonlarca emekliyi sevindiren haber geldi. Devlet tarafından emekli vatandaşlar için verilecek ikramiyenin günleri belli oldu.
Emeklilere müjde! Cumhuriyet Bayramı 5 bin TL emekli ikramiyesi ödeme günleri belli oluyor!

Cumhuriyet'in 100. yılına özel verilmesi beklenen 5 bin TL emekli ikramiyesi hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklama gelmişti. Yapılan açıklamalara göre emekli vatandaşların hesaplarına bir defalığa mahsus olmak üzere ikramiye ödemelerinin yapılacağı öğrenildi. Konu ile ilgili Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların ardından emekli vatandaşlar tarafından ödemelerin hesaplara ne zaman geçirileceği konusunda merak edilenler de artmaya başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU!

Geçtiğimiz Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emekli ikramiyeleri hakkında “Emeklilerimize bir seferliğine mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz” şeklinde açıklamalara yer verildi.

Yapılan bu açıklamanın ardından ise emekliler tarafından hem ikramiyelerden kimlerin faydalanabileceği hem de ödemelerin ne zaman hesaba geçeceği oldukça merak edildi.

BELİRLİ KİŞİLERE ÖDEME YAPILACAK!

İkramiyelerin emekli vatandaşlar için belirli bir kapsam dahilinde yapılacağı Erdoğan tarafından açıklanırken, yalnızca çalışmayan kişilerin hesaplarına yatırılacağı öğrenilmişti. Bu kapsamın genişleyip genişlemeyeceği konusunun merak edilmesinin ardından ise konu ile ilgili "Düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun emeklilerimize. Bu noktada çalışan emeklileri de kapsam dışında bıraktık. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil." ifadeleri ile yalnızca belirlenen çerçevede ödemelerin yapılacağı öğrenildi.

EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİ NETLEŞİYOR!

Ödemelerin Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda Kasım ayında yatırılacağı öğrenilmişti. Bununla birlikte Kasım ayına günler kala emekli vatandaşlar tarafından ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacağı da merak konusu haline geldi. Gelen bilgilere göre Cumhuriyet Bayramı'na özel yapılacak olan bu 5 bin TL ikramiye ödemelerinin 15 Kasım tarihinden itibaren hesaplara aktarılacağı öğrenilmiş oldu.

Haber Editörü