Emekliye müjde peş peşe geldi! Bakanlık emekli maaşına zam tarihini açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte emekli vatandaşlara yapılacak olan zamdan bahsedildi.
Emekliye müjde peş peşe geldi! Bakanlık emekli maaşına zam tarihini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde emekli vatandaşlar için 5 bin TL ikramiye açıklamasında bulunuldu. Cumhuriyet'in 100. yılı için verileceği öğrenilen bu ikramiyenin yanı sıra emekliler için bir zam haberinin de geleceği belirtildi. Bu zam kapsamında vatandaşların ne kadarlık ve ne zaman zam alacağı sık sık araştırılmaya başlandı. Konu ile ilgili bakanlıktan yeni açıklama geldi.

EMEKLİYE ZAM MÜJDESİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından dün yapılan toplantı sırasında "İşçisi, işvereni, kadını, genci, emeklisi, engellisi ne kadar insanımız varsa, her biri için ayrı ayrı politikalar geliştirdik. Göreve gelir gelmez asgari ücret ara zammımızı belirledik. Ardından kamu görevlilerimizin toplu sözleşmelerini imzaladık. Hafta başında Cumhurbaşkanımızın da duyurduğu üzere 12,2 milyon emeklimizi kapsayan 5 bin liralık ödememizin kararını açıkladık. İnşallah yılbaşı itibariyle de maaşlarda yapılacak iyileştirmelere dair yeniden bir durum değerlendirmesi yaparak gereken adımları atacağız. Ben buradan bir kez daha hayırlı olsun diyorum. Kim ne derse desin, sahip olduğumuz tüm kaynaklarımızı milletimizin müreffeh yarınları için kullanmaktaki kararlı mücadelemizden asla geri dönmeyeceğiz" şeklinde açıklamalar ile yılbaşı itibariyle zam uygulanacağı öğrenildi.

5 BİN TL İKRAMİYE HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Emekli vatandaşlar tarafından son dönemde internette en çok araştırılan konulardan biri de ikramiyenin hesaplara ne zaman yatacağı olmuştu. Konuya ilişkin ikramiye müjdesini veren Erdoğan “Emeklilerimize bir seferliğine mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz” şeklinde yaptığı açıklamalar ile kasım ayında ödeme yapılacağından bahsetti.