En düşük emekli maaşı net 10 Bin 301 TL oluyor! SSK ve Bağkur emeklilerine Cumhurbaşkanı'ndan açıklama

Milyonlarca emeklinin hem cebini hem yüzünü güldürecek açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı tüm emeklilere zam yapılacağını açıkladı. Tarih verildi ve net konuşuldu.
En düşük emekli maaşı net 10 Bin 301 TL oluyor! SSK ve Bağkur emeklilerine Cumhurbaşkanı'ndan açıklama

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha adaylığı kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi en düşük emekli maaşını 5500 TL'den 7500 TL'ye çıkarmıştı.

para.jpg

En düşük emekli maaşı net 10 Bin 301 TL oluyor! SSK ve Bağkur emeklilerine Cumhurbaşkanı'ndan açıklama- Seçim sürecinin ardından vaatlerini bir bir yerine getiren Erdoğan, ilk etapta emeklilere seyyanen zam yaparak 7500 altında maaş alan kimseyi bırakmadı. Şimdi Ak Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışmalarında emekliye yeni zam var.

Erdoğan ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın ortak çalışmaları sonrası SSK ve Bağkur emeklilerine yeni zam yapılacağı açıklandı. Türkiye genelindeki ekonomik kriz ve enflasyona karşı 'emeklileri ezdirmeyeceğiz' vurgusu yapan Başkan Erdoğan net konuştu ve zammın yapılacağı tarihi açıkladı.

6 AYLIK ENFLASYON ARTIŞI

Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca alınacak ortak zam kararında ilk hedefin 6 aylık enflasyon oranına karşı emekli maaş artışı yapılması oldu. Zammın Ocak 2024 tarihi itibari ile hayata geçmesi beklenirken enflasyon oranına ilişkin hesaplamalar yapıldı.kapak-235641.jpg​​​​​​​

SSK VE BAĞKUR'LUNUN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

6 Aylık enflasyon oranına göre yapılacağı belirtilen zamlara ilişkin olarak yapılan hesaplamalara göre SSK'lıların (2008) öncesi Temmuz ayında 7616 TL iken 6 aylık gelişecek olan %62 enflasyona göre maaşlarının en düşük ve net 10 Bin 301 TL olması bekleniyor.

Bağkur esnaf ve tarım maaşlıların ise kök maaşları üzerinden aldıkları maaş oranlarına %62 net enflasyon zammı geleceği ön görülüyor.

Maaşların ödeneceği tarih ise yapılan açıklamalara göre Ocak 2024 tarihi ve sonrası olacak.