Enflasyon dopingi altını coşturdu gram ve çeyrek altının fiyatı için uzmanından çıldırtan tahmin duyuruldu!

Amerika'da dün açıklanan enflasyon verisi sonrasında piyasalarda büyük çaplı bir tsunami yaşanırken altın fiyatları adeta patlama yaşamıştı. Uzmanların altın yorumları peş peşe geldi, gram altının ve çeyrek altının fiyatı neden yükseldi, yükseliyor, yükseliş devam eder mi sorularına yanıt verildi.
Enflasyon dopingi altını coşturdu gram ve çeyrek altının fiyatı için uzmanından çıldırtan tahmin duyuruldu!

Piyasalarda büyük çaplı bir enflasyon coşkusu yaşanırken dün Amerika'da açıklanan enflasyon rakamları en çok altına yaradı. Uzun süredir Amerika Merkez Bankası FED tarafından yapılan faiz artırımı ve sıkı para politikası baskısı altında kalan ons altının fiyatı büyük bir erime yaşamıştı. 

2022 yıl başından bu yana baskı giderek artarken altın yatırımcısı ciddi kayıplara neden olmuştu. Özellikle de ons altının fiyatı uluslararası piyasada son derece sert kayıplar verirken yaşanan bu düşüşteki en büyük pay FED'in yürüttüğü sıkı para politikası ve buna bağlı olarak güçlenen dolar endeksi olarak gösterilmişti. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, ALTININ FİYATI NEDEN YÜKSELDİ, YÜKSELİYOR?

Küresel piyasalar dün açıklanan ABD Kasım ayı enflasyonu verisine odaklanmıştı. Amerika'da enflasyon beklentilerin de altına düşmüş ve yüzde 8 seviyesinin altına çekilmişti. Yaşanan düşüş piyasalarda büyük bir coşku yaratırken enflasyon dopingi en çok altın fiyatlarına yansıdı. Enflasyon dopingi altını coşturdu gram ve çeyrek altının fiyatı için uzmanından çıldırtan tahmin duyuruldu!

Enflasyonun beklentilerin altına düşmesi ile piyasalarda bir sonraki FED toplantısı ile büyük faiz artırımı yapılması ihtimalini ortadan kaldırırken ons altının fiyatı bu haberle yükseldi ve 1.757 dolar seviyesine ulaştı. İç piyasada dolar kurunda yaşanan yükselişten destek bulan altının fiyatı dış piyasada ise ons altındaki yükselişle çifte deste gördü. 

Çifte destek sonrasında iç piyasada 1 gram altının fiyatı 1.048 TL ve 1 çeyrek altının fiyatı 1.716 TL oldu. Ekonomistler altındaki yükselişi enflasyondaki olumlu veriye dayandırırken açıklanacak yeni ekonomik veriler ve FED tarafından yapılacak olan açıklamaların takip edileceğini dile getirdiler. 

İSLAM MEMİŞ SON ALTIN YORUMU: 2022 YIL SONU GRAM ALTIN TAHMİNİ BEKLENTİSİ KAÇ TL?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaşananları değerlendirerek "Gram altın TL fiyatında 1060 ardından 1090 seviyeleri var. Devamında 1200 sonrasında 1400 seviyeleri var. Altın fiyatlarında sert yükselişlerin devam edeceğini ön görüyorum. Yatırımcı elindeki altını bozdurmamalı. Altın almayı ihmal etmiş yatırımcısı her düşüşü alım fırsatı olarak değerlendirmesi gerekiyor.

Altın alımını ihmal etmemek gerekiyor. Yatırımcı için en güvenli liman altın. Gram bazında her yıl kazandırmaya devam ediyor. Kısa vadeli al-sattan uzak durmak gerekiyor. Yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam edecek" diyerek yatırımcılara al sat yapmadan sabırlı bir şekilde yola devam etmesi gerektiğini söyledi. 

NOT: Haberimiz İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.