EPDK Başkanı açıkladı! Paralar vatandaşa iade edilecek!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz yazılı bir açıklama yaparak bedava doğalgaz ile alakalı olarak usullerin belirlendiğini duyurdu. Başkan Mustafa Yılmaz vatandaşlara para iadesi konusunda da bilgi verdi.
EPDK Başkanı açıkladı! Paralar vatandaşa iade edilecek!

Türkiye’nin Karadeniz’de doğalgaz bulması ve Zonguldak Filyos’tan bu gazın karaya çıkarılması ile farklı bir süreç başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara bedava doğalgaz ile alakalı iki ayrı müjde vermişti. Bu müjdenin ardından ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BEDAVA DOĞALGAZDA MİKTARLAR KESİNLEŞTİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin keşfedip çıkarmaya başladığı doğalgazdan tüm vatandaşların yararlanmaları için iki ayrı jest açıklamıştı. Bunlardan ilki ilk ay tüm konut abonelerine bedava doğalgaz olmuştu. İkincisi ile 12 ay boyunca yani 1 yıl her ay 25 metreküp doğalgazın bedava verilmesi olarak açıklanmıştı. Bu konuda artık iş resmiyete döküldü ve bedava doğalgaz uygulaması başlıyor.

EPDK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI!

Bedava doğalgaz ile alakalı olarak sürecin EPDK tarafından yürütülmesine karar verildi. Bu kullanımın nasıl olacağı, vatandaşlara sağlanacak imkanın nasıl kullandırılacağı gibi esaslar EPDK tarafından belirlendi. Bu esaslar belirlenirken EPDK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan da görüş aldı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ise ücretsiz doğalgaz gelişmesi hakkında bir açıklama yaparak, “Bedava doğalgaz ve onun akabinde yapılacak olan indirim ile alakalı olarak vatandaşlarımız kesinlikle tereddüt etmesinler. Bedava doğalgaz için EPDK olarak usul ve esasları belirledik. Doğalgaz dağıtım şirketleri ile de görüşmeler yaptık, onlara gerekli yazıları gönderdik. Şunu net bir şekilde ifade edelim ki kesinlikle tek bir vatandaşımızın bedava doğalgaz hakkı zayi olmayacaktır.

Eğer bugüne kadar ilgili dönemde tahakkuk etmiş ve tahsil edilmiş faturalar varsa bu faturalar iptal edilecek ve vatandaşımızın ödediği para da iade edilecek. Ön ödemeli sayaçlarla doğalgaz kullanan vatandaşlarımız da var ve bedava doğalgaz imkanını onlar da kullanacaklar. Bir aylık tüketim miktarı tespit edilecek ve sonraki ay o kadar doğalgaz vatandaşımızın kartına ücretsiz olarak yüklenecek.” dedi.