Erken emeklilik, prim desteği, vatandaşlık maaşı! Cumhurbaşkanı Erdoğan sürprizleri sıraladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde hazırlanan AK Parti seçim beyannamesinde yer alan yeni imkanlar belli oldu. Buna göre vatandaşlara çok sayıda fırsat sağlanacak. Emeklilik yaşının düşürülmesinden, SGK primlerinde devlet katkısına kadar çok kapsamlı yeni uygulamalar yapılacak.
Erken emeklilik, prim desteği, vatandaşlık maaşı! Cumhurbaşkanı Erdoğan sürprizleri sıraladı!

AK Parti’nin seçim beyannamesi açıklandı. Bu beyanname Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna ilan edildi. 14 Mayıs seçimlerine yönelik vatandaşlara verilen bu vaatlerin neler olduğu merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplumun hemen hemen tüm kesimlerine dokunacak olan vaatleri kamuoyu ile paylaştı.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK!

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında, ev hanımlarının emekliliğine destek sağlanacak. Ayrıca her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması hedeflenirken, yeni evliliklerin teşvik edilmesi planlanıyor.

İSTEĞE BAĞLI EMEKLİLİKTE DEVLET DESTEĞİ

EYT sonrası emeklilik hayatında Bağ-Kur prim eşitlemesi için de çalışma başlatılırken, yapılan reformlara bir yenisinin daha ekleneceği seçim beyannamesinde yer aldı. Beyannamede en dikkat çeken detaylardan bir tanesi de ev hanımlarının emekliliğine yönelik oldu. Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birinin devlet tarafından karşılanacağı açıklandı.

SİGORTA PRİMLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında her ailede en az bir çalışanın bulunmasının hedeflendiği belirtilen beyannamede, özel sektör işletmelerinin sigorta primlerinin tamamının belirli bir süreyle devlet tarafından ödeneceği kaydedildi. Programı uygulanırken gençlere öncelik tanınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiyi ilgilendiren müjdeleri şöyle:

Tarım ve sanayi sektörleri başta olmak üzere bölgesel anlamda rekabet potansiyeli arz eden alanlarda yeni bir teşvik düzenlemesi yapılarak hızlı ve etkili bir yatırım hamlesi başlatılacaktır.

VATANDAŞLIK MAAŞI VERİLECEK

Gelir seviyesi asgari hayat standardının altında hane bırakmayacağız. Bunun için, Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemini hayata geçireceğiz. Bu çerçevede, Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasını başlatacağız.

İŞ İMKANLARI ARTACAK

Yeni dönemde, aileyi güçlendirmeye dönük yenilikçi mekanizmalar geliştirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemde uygulamaya koyacağımız Aile Koruma Kalkanı Programıyla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek, gençler öncelikli olmak üzere her ailede en az bir kişiye iş imkanı sağlayacak, aileyi ve çocuğu tehdit eden her türlü olumsuz eğilimlere karşı etkin bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURULACAK

Aile Koruma Kalkanı Programının finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacaktır. Bu sosyal amaçlı bankanın ana gelir kaynaklarından biri de Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz gelirlerinin belirli bir yüzdesi olacaktır.

ALİE KORUMA KALKANI GELECEK

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında;
• Ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak,
• Her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak,
• Yeni evlilikler teşvik edilecektir.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK GÜVENCESİ VERİLECEK

Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız.

HER AİLEDE BİR ÇALIŞANIN SİGORTA PRİMİNE DEVLET DESTEK OLACAK

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında her ailede en az bir çalışanın bulunmasını sağlayacağız. Bu amaçla, özel sektör işletmelerinin sigorta primlerinin tamamını belirli bir süreyle devlet olarak biz ödeyeceğiz. Programı uygularken gençlere öncelik vereceğiz.

KADINLARDA EMEKLİLİK YAŞI DÜŞECEK

Emeklilik yaşını özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esneteceğiz.

ÇALIŞAN VE EMEKLİYE REFAH PAYI VERİLECEK

Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyecek, önümüzdeki dönemde de asgari ücretin yanı sıra memur ve emekliler için enflasyonun üzerinde artışlarla çalışanlarımızın ve emeklilerimizin refah payı almalarını sağlayacağız.

GENÇLERE SİNEMA, TİYATRO, KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ VE İNDİRİMLİ OLACAK

Üniversiteli gençlerimize «Gençlik Kartı» uygulamasını başlatacağız. Bu karta sahip olan gençlerimize tiyatro, Sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli yararlanma imkanı getireceğiz.

ÜCRETSİZ İNTERNET ERİŞİMİ

Üniversiteli gençlerimize aylık 10 GB ücretsiz internet erişim imkanı sağlayacağız.

YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİLERİNE CEP TELEFONU VE BİLGİSAYARDA VERGİ MUAFİYETİ

Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlanacak olan yeni imkanları bu şekilde duyurdu. Özellikle ev hanımlarına emeklilik konusunda yıllardır güçlü bir şekilde talep bulunuyordu. EV hanımları için 14 Mayıs seçimleri ile beraber emeklilik kapısı aralanacak. Bu şekilde hem ev hanımlarının emeklilik yaşı düşürülecek hem de ödenmesi gereken primlerin bir kısmını devlet ödeyecek. Ayrıca emeklilik şartlarında da bazı esnetmelere yer verilecek. Bunun yanında gençlere de imkanlar sağlanıyor. 10 GB bedava internet verilecek olan gençler teknolojik cihazları satın alırken vergi indiriminden yararlanacaklar.