Ev hanımlarına aylık 7500 TL MAAŞ bağlanıyor! Cumhurbaşkanlığı tarafından KADINLAR İÇİN 81 İLDE başlıyor

Türkiye'nin 81 ilindeki ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi. Milyonlarca haneye adeta ilaç gibi gelecek emeklilik imkanı tüm kadınları ilgilendiriyor. Detaylar belli oldu.
Ev hanımlarına aylık 7500 TL MAAŞ bağlanıyor! Cumhurbaşkanlığı tarafından KADINLAR İÇİN 81 İLDE başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde verdiği seçim vaatleri arasında yer alan 'Ev hanımlarına emeklilik' projesi için harekete geçiliyor.

64a035514e3fe01fa429287c.webp

Ev hanımlarına aylık 7500 TL MAAŞ bağlanıyor! Cumhurbaşkanlığı tarafından KADINLAR İÇİN 81 İLDE başlıyor- Yıllardır iş tecrübesi bulunmayan ancak evlerde altın elleri ile aileyi ve yuvayı kuran Türk kadınları için harekete geçildi. Başvuru yapan ve başvuru koşullarını sağlayan her ev hanımı emekli olabilecek. İşte detaylar...

EMEKLİ OLMANIN ŞARTLARI VE KOŞULLARI NELER?

Çalışmayan ev hanımlarının emeklilik kazanabilmeleri için bazı ön koşullar bulunuyor. Bunların ilki içerisinde yer alan bilgilere göre daha önce 1 kez evlenmiş ya da evli bulunan ancak eşi vefat eden kadınlar yer alıyor. Bununla birlikte daha önce emeklilik sigorta primi bulunmayan kadınlar için de devlet emeklilik prim desteği sağlıyor.

Emeklilik primi ödemesi için SGK'ya başvurarak düzenli prim ödemesi yapanlara ve isteğe bağlı sigorta primlerini ödeyen ev hanımlarına devlet tarafından da destek veriliyor. Bu destek sayesinde kadınlar düşük prim ödemeleri ile emeklilik hakkı kazanmış oluyorlar.800x420-ev-hanimlarina-emeklilik-firsati-yasak-teklifi-komisyonda-ev-hanimlari-borclanarak-emekli-olabilecek-1578570249968.jpg

GÜNCEL EMEKLİLİK YASASINA DİKKAT!

2023 yılı itibari ile güncel olarak yayımlanan emeklilik yasasının da dikkatle incelenmesi gerekiyor. Bu anlamda güncel kadınların emeklilik yaş hesaplamalarına göre emeklilik hakkı kazanmaya yönelik kişilerin 58 ile 60 yaş arası kadınlardan oluşacağına da vurgu yapıldı.

Ayrıca yine emeklilik yasasında belirtilen eksiksiz prim gününe dikkat edilmeli ve devlet destekli prim ödemesi yapanların da eksik ödeme yapmamaları gerekmekte.

Hali hazırda eşi üzerinden maaş alanlar, dul ve yetim maaşı gibi maaşlardan faydalanan ev hanımları için ise bu emekliliğin geçerliliğini koruyamayacağı düşünülüyor. Henüz Ev hanımlarının emekliliklerine ilişkin olarak net hükümet yetkililerince açıklama gelmese de emeklilik yasası ve mevzuatlarına göre yukarıda belirtilenlere dikkat edilmesi ve başvuruların buna göre yapılması bekleniyor.