Evi olmayan emekliler için Ekim ayı öncesi büyük müjde! Kira yardımı Meclis gündeminde

Ekim ayı için emekli vatandaşlara yapılacak olan ikramiye müjdesinin ardından kira yardımı da gündeme geldi.
Evi olmayan emekliler için Ekim ayı öncesi büyük müjde! Kira yardımı Meclis gündeminde

Milyonlarca emeklinin gözü ekim ayında verilecek olan ikramiyelere çevrilmişken bir yandan da yapılması beklenen zamma ilişkin de ayrıntılar konuşulmaya başlandı. Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından bugün son olarak evi olmayan emekli vatandaşlara da değinildi. Yapılan açıklamalarda Meclis'te emekliler için yapılacak olan görüşme sırasında kira yardımlarının da yapılması gerektiğinden bahsedildi.

Özellikle son dönemde kira fiyatlarında yaşanan büyük artış emeklilerin cebini de zorlamaya başladı. Bu durumdan oldukça şikayetçi olan emekliler hem enflasyon karşısında maaşlarının yükselmesinin önemli olduğunu hem de artan kiraların altından kalkabilmek amacı ile de kira yardımlarının büyük önem taşıdığından bahsettiler. Bu durumu gündeme getiren isim ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül oldu.

EMEKLİLERİN MAAŞLARINA ZAM GÜNDEMDE!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül bugün Meclis'te konuştu. Yaptığı açıklamalarda hem hükümete yönelik bazı eleştirilerde bulunurken hem de emekli maaşlarına yapılması gereken zamlardan bahsetti.

Son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da gündeme getirilen Anayasa değişikliği hakkında Sarıgün, "Şu anda emekliler, çarşıya, pazara rahat gidemiyor. Şimdi de 'anayasa' diyorlar. Anayasa değişince emeklinin karnı doyacak mı? Amaçları yerel seçime kadar kutuplaşmayı canlı tutmak, bu atmosferde seçimlere gitmek istiyorlar." dedi.

EVİ OLMAYAN EMEKLİLERE KİRA YARDIMI!

Bu eleştirilerin yanı sıra emeklilerin hem maaşlarına zam yapılması gerektiği konusunda hem de evi olmayan emekliler için de kira yardımının yapılması hakkında "Siz emekliye 'ekim ayını bekle, yılbaşını bekle' diyorsunuz. Emeklinin bekleyecek hali kalmadı. En düşük emekli maaşını gelin asgari ücret düzeyine çıkaralım. Evi olmayan emeklilere mutlaka kira yardımı yapalım. Emeklilere kışın yakacak yardımı yapamazsak doğal gaz faturasını nasıl ödeyecekler? Sağlık katkı payı kesmeyelim. Emeklilerimize 29 Ekim'de, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında bir ikramiye verilecekse mutlaka bir asgari ücret düzeyinde olmalıdır. Yoksa 5 bin liralık ikramiyeye baktığınız zaman, 180, 190 dolara tekabül eder. O da emeklimizin dişinin kovuğunu dahi doldurmaz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gündeme getirilen bu açıklamaların ardından Meclis'te emekliler için bu konunun görüşülüp bir karara varılıp varılmayacağı ise merak konusu oldu.