Evi ve arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Ekonomist Selçuk Geçer yüzde yüz artacak diyerek uyardı!

Türkiye'de pek çok kişi tarafından yakından takip edilen Ekonomistler arasında yer alan Selçuk Geçer ev ve arabaların son durumu hakkında merak edilenleri paylaştı.
Evi ve arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Ekonomist Selçuk Geçer yüzde yüz artacak diyerek uyardı!

Özellikle de yaşanan depremin ardından pek çok vatandaş tarafından en çok merak edilen konulardan biri de dolardaki hareketlilik oldu. Ekonomik anlamda iyi bir dönem geçilmediğini ifade eden uzmanların açıklamaların ardından pek çok vatandaş tarafından bir yatırım aracı olarak görülen ev ve arabaların son durumu hakkında merak edilenler de aynı şekilde artmaya başladı. 

Türkiye'de pek çok kişi tarafından yakından takip edilen Ekonomistler arasında yer alan Selçuk Geçer tarafından yapılan açıklamada da özellikle de ev ve araba sahip olan kişileri yakından ilgilendirecek olan bir duyuru yapıldı. Yapılan bu duyuru ile birlikte ekonomideki son durumun yanı sıra doların gidişatı hakkında da açıklamalar yaptı. 

YÜZDE YÜZLÜK HAREKET GELEBİLİR!

Ekonomist Selçuk Geçer güncel ekonomi politikası hakkında açıklamalarda bulunurken bu konuda eleştiriler yapan Geçer, ''İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor." dedi. Bu eleştirinin ardından bu durumdan etkilenmenin sonucunda dolar kurunun fırlayacağından bahsederek, "Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye'deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı." şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Son durumda dolarda ne gibi değişikliklerin yaşanacağının merak edilmesinin ardından da dolarda yaşanabilecek olan değişimler konusunda da "Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100'lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz" şeklinde konuştu. 

ARABA VE KONUT PİYASASINDA HAREKETLİLİK!

Tüm bunların yanı sıra da depremden sonra en ok etkileneceği düşünülen konut ve araç piyasası hakkında merak edilenlerin artmasının ardından özellikle TOKİ nedeni ile konut fiyatlarında düşme görülebileceğinin açıklanmasının yanı sıra 'Araba uçacak, konut çakılacak' ifadeleri ile de büyük bir değişime girileceğinden bahsetti.