EYT piyangosu ilk etapta 700 bin kişiye vuracak! EYT de iki güçlü formül ile emekli olacaklar arasında mısınız hemen bakın

Çalışma Bakanlığı emeklilikte yaşa takılanlar EYT düzenlemesi için formüller üzerinde çalışmalarına devam ederken ilk etapta emekli olacaklar için 1. grup belirlendi. İlk grupta olanlar EYT'de hemen emekli olabilecek kişiler arasında yer alıyor.
EYT piyangosu ilk etapta 700 bin kişiye vuracak! EYT de iki güçlü formül ile emekli olacaklar arasında mısınız hemen bakın

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT düzenlemesi hakkında çalışmalar başlarken hem EYT kapsamı hem de EYT'de hemen emekli olacak kişiler merak konusu olmuştu. Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile EYT yasası için çalışmanın başladığı resmen duyurulmuş, ilk olarak maliyet hesaplaması için farklı formüller hazırlanacağı ilan edilmişti. 

Masada farklı çok sayıda EYT formülü bulunduğu belirtilirken, prim günü yüksek olan kişilerin hemen emekli olacak birinci grup içerisinde yer aldığı belirtilmişti. Bakanlığın sızdırılan ilk çalışmalarına göre EYT ile hemen emekli olacak birinci grup içerisinde yer alan kişi sayısı 700 bin olarak belirlendi. 

TÜRKİYE'DE KAÇ EYT'Lİ VAR! EYT SAYISI KAÇ, TOPLAM KAÇ KİŞİ EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR MAĞDURU?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için hesaplama konusunda en çok öne çıkan veri prim gün sayısı olarak belirlenmiş durumda. Böylelikle emekli olmak için en çok bekleyen kişiler ilk emekli olacak kişiler olacak. Açıklanan ilk verilere göre Türkiye'de toplam EYT'li sayısı yaklaşık 5 milyon kişi olarak belirlenirken EYT yasası çıkması durumunda hemen emekli olacak kişi sayısı da merak konusu olmuştu. 

EYT piyangosu ilk etapta 700 bin kişiye vuracak! EYT de iki güçlü formül ile emekli olacaklar arasında mısınız hemen bakın

EYT İLE EMEKLİLİK HESAPLAMA! EYT'DE HANGİ FORMÜLLER MASADA?

 SGK uzmanları konu hakkında hesaplamalar yapmaya devam ederken gündemde olan formüller de araştırılmaya başlandı. En çok "EYT çıkarsa emekli olur muyum, hemen emekli olacak mıyım?" sorularına yanıt aranırken ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesinde olan, 4447 sayılı yasa nedeniyle emeklilik hakkını kaybeden kişiler EYT kapsamında kabul edilmişti. Yine askerlik ve doğum borçlanması ile bazı kişilerde EYT'li olabilecekler. 

EYT FORMÜLLERİ SON DAKİKA! EYT'DE 9000 GÜN FORMÜLÜ NEDİR, KİMLER HEMEN EMEKLİ OLACAK?

EYT'de çözüm önerileri ve güçlü formüller olarak öne çıkan ilk formül 5975 prim günü şartına sahip olan kişilerin yaşta aranılan şartın esnetilerek kademeli olarak emekli edilmesi. Emeklilik yaşının 2-3 sene erkene çekilmesi. 

İkinci formülde ise 50 yaşını dolduran ve 7000 prim gününü dolduran kişiler kademeli emeklilik sistemi ile emekli olabilecekler. 

 Masadaki üçüncü formül ise erkeklerde 9000 prim günü kadınlarda ise 7200 prim günü ile hemen emeklilik hakkı verilmesi. 700 bin kişinin bu grup içerisinde yer aldığı ve bu kişilerin hemen emekli olacakları iddia ediliyor. 

 EYT YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK, EYT'DE SON DURUM NE?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi hakkında yapılan son açıklamalarda yasanın 2022 yıl sonuna kadar ya da en geç 2023 yılının Ocak ayına kadar çıkacağı belirtilmişti.