EYT'de 3 ay ayrıntısı ortaya çıktı! Bazı EYT'lilerin hemen emeklilik hayalleri suya düştü!

EYT düzenlemesi ile alakalı olarak bir kulis iddiası gündeme bomba gibi düştü. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman bir açıklama yaparak Ankara’dan aldığını söylediği bilgiyi paylaştı. EYT’liler hangi koşullarda emekli olacaklar?
EYT'de 3 ay ayrıntısı ortaya çıktı! Bazı EYT'lilerin hemen emeklilik hayalleri suya düştü!

Türkiye’de milyonlarca EYT’li vatandaş kendilerine sağlanacak imkanla emekli olabilmek için gün saymaya devam ediyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı tarafından kurulan EYT masası artık EYT düzenlemesine son halini vermeye başladı. Eksik kısımlar tamamlanırken EYT düzenlemesinin 2 hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulması bekleniyor. Ardından ise Aralık ayında TBMM’ye gönderilecek olan düzenleme yasalaşarak EYT’lilere emeklilik kapısı aralanacak.

EYT İÇİN ANKARA'DAN KULİS BİLGİLERİ!

EYT düzenlemesi ile alakalı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin detayları açıklamadıkça Ankara kulisleri çalkalanmaya devam ediyor. Kulislere yansıya EYT düzenlemesine dair bilgiler ise kamuoyunda büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Ankara kulislerinden bilgi aldığını söyleyen Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman da özel bir bilgiyi paylaştı. EYT düzenlemesi ile emekliliğin nasıl olacağını açıklayan Ali Duman çok sayıda EYT’liye iyi haber verirken bazı EYT’lilere ise kötü haber verdi.

3 AY AYRINTISI BELLİ OLDU!

EYT’liler için yapılacak yasal değişikliğe dikkat çeken Ali Duman, “EYT’liler mağdur oldukları 4447 sayılı yasanın ve 4759 sayılı kanunun ilgili maddeleri yürürlükten kaldırılacak. Bu uygulamanın 3 ay boyunca yürürlükte kalacağı bilgisini Ankara’dan aldım. Bir değişiklik olmazsa bu şekilde uygulanacak. Yasa çıktı 3 ay içerisinde emekli olan oldu. Emekli olmayanların durumu biraz farklı olacak.” dedi.

YAŞA TAKILANLAR HEMEN EMEKLİ OLACAKLAR

Her şeye rağmen EYT’liler kazandı diyebiliriz değerlendirmesi yapan Ali Duman, “EYT’liler haklarını kazandı diyebiliriz. Tam 23 sonra kazanılmış bir haktan bahsediyoruz. Ancak yine de bazı detaylar netleşmedi. Kanunun EYT’lilerin bir kesimini kapsamasını beklemiyorum. Yalnız emeklilik şartlarının kolaylaşacağına da ihtimal vermiyorum. Yasa çıkar çıkmaz emekli olacak EYT’liler emeklilik haklarını kullanacaklar. Kalanlar ise yaş hariç şartları yerine getirmek zorundalar.” ifadelerini kullandı.

PRİM EKSİĞİ OLAN BEKLEYECEK!

EYT’de yaş koşulu olmayacağını söyleyen Ali Duman, “EYT zaten emeklilikte yaşa takılmak demektir. Yaşa takılanlara emeklilik hakkı verilecek. Ancak prime takılanlara bu imkan sağlanmayacak veya sigortalılık süresine takılanın bu şartı yerine getirmediği görmezden gelinmeyecek. Onlar bu şartları ne zaman yerine getiriyorlarsa o zaman emekli olabilecekler. EYT’de kimse herhangi bir imtiyaz beklemesin.” şeklinde konuştu.