EYT'de sona yaklaşıldı! Staj, ilk maaş tarihi ile ilgili detaylar belli olmaya başladı!

Hangi sektörden olursa olsun milyonlarca vatandaşların tek ortak hayali emekliliğe kavuşmak. Uzun yıllardan bu yana emeklilik hayali kuran vatandaşlar gözlerini EYT'ye dikerken meclisten çıkacak son karar oldukça merak ediliyor.
EYT'de sona yaklaşıldı! Staj, ilk maaş tarihi ile ilgili detaylar belli olmaya başladı!

Milyonlarca kişinin 2022 yılından bu yana gündemi aynı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili detaylar emeklilik hayali kuran vatandaşlar tarafından oldukça merak edilmeye devam ederken gözler Meclis'ten çıkacak son kararlara çevrildi. EYT TBMM komisyonunda kabul görürken bu hafta içerisinde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek yasalaşması bekleniyor. 

Hangi sektörden olursa olsun milyonlarca vatandaşların tek ortak hayali emekliliğe kavuşmak. Uzun yıllardan bu yana emeklilik hayali kuran vatandaşlar gözlerini EYT'ye dikerken meclisten çıkacak son karar oldukça merak ediliyor. EYT ile ilgili vatandaşların kafasında soru işaretleri devam ederken tam anlamıyla detaya kavuşmayan konular merak ediliyor. 

EYT'DE SON GELİŞMELER!

EYT düzenlemesi ile ilgili kritik haftaya giriliyor. Bu hafta içerisinde TBMM Genel Kurulu'nda hızlı bir şekilde görüşülerek yasalaşması beklenen EYT düzenlemesinde sona yaklaşılırken bazı detaylar vatandaşlar tarafından hala oldukça merak ediliyor. TBMM'de yasalaşan teklifin ardından milyonlarca emekli adayının gözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dönmüş olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasının ardından Resmi Gazete'de yayınlanacak olan kararla birlikte vatandaşların emeklilik başvuruları başlamış olacak. 

EYT'DE İLK MAAŞ NE ZAMAN YATACAK?

EYT düzenlemesinde tüm sürecin Şubat ayının ilk yarısında biteceği düşünülürken milyonlarca EYT^li başvurularını tamamlamaya başlayacak. Koşulları sağlayan vatandaşlar herhangi bir süre sıkıntısı bulunmadan başvurularını e-Devlet veya SGK üzerinden kolaylıkla tamamlayabilecekler. 

EYT'den yararlanması beklenen milyonlarca vatandaşın en çok arattığı konu başlıklarından birisi de ilk maaş oldu. Pek çok kişi arama motorları üzerinden 'EYT'lilerin ilk maaşı ne zaman yatacak?' sorusunun yanıtını aratmaya devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin açıklamasında EYT'den yararlanan vatandaşların maaşlarının şubat ayı sonunda ya da mart ayında hesaplara yatacağını belirtmişti. 

EYT ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmek ve gündemden anında haberdar olmak için emlak365.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız.