EYT'de yeni tarih açıklandı! İlk maaşlar hangi ay alınacak?

EYT düzenlemesi ile alakalı süreç yaşanan deprem felaketinin ardından ertelenmek durumunda kalmıştı. EYT görüşmelerinin TBMM’de ne zaman görüşüleceği belli oldu. EYT ne zaman yasalaşacak?
EYT'de yeni tarih açıklandı! İlk maaşlar hangi ay alınacak?

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinden dolayı tüm ülkece ana gündem maddesi bu büyük felaketin yaralarının kapanması oldu. Bu yönde hem devlet hem de vatandaşlar yoğun bir yardım sürecinde bulunurken bir yandan da hayatın olağan akışı devam ediyor. Deprem felaketinden önce EYT düzenlemesine dair çok önemli gelişmeler olmuştu. EYT düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmüş ve kabul edilmişti. Ardından ise TBMM Genel Kurulu görüşmeleri başlamadan büyük deprem felaketi olunca süreç aksadı.

EYT’LİLER MERAKLA BEKLİYORDU

EYT ile emekli olmak için uzun yıllardır bekleyen vatandaşlar bu kanun teklifinin yasalaşmasını büyük bir heyecanla bekliyorlardı. Deprem felaketinden dolayı bu heyecanlı bekleyiş çok buruk bir hale gelse de sürecin devamı merak ediliyor. Bu konuda yeni gelişmeler yaşanmaya başlandı. EYT’de yeni tarih ile alakalı olarak yeni bir açıklama yapıldı. Bu açıklamayı sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

YENİ TARİH BELLİ OLDU!

EYT düzenlemesine dair yeni tarihe ilişkin açıklama yapıldığı bildirildi. Buna göre AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT görüşmelerinin 21 Şubat Salı günü TBMM Genel Kurulu’ndan başlayacağını söyledi. Belirtilen tarihte başlayacak olan EYT düzenlemesine dair görüşmelerin ne kadar sürede yasalaşacağı ise bilinmiyor ama en geç 23 Şubat Perşembe günü bu teklifin kabul edilmesi ve EYT düzenlemesinin yasalaşması bekleniyor.

İLK MAAŞLAR SARKABİLİR!

EYT’lilerin ilk maaşlarında bir sarkma meydana gelmesi hemen hemen kesinleşti. Deprem felaketinden dolayı süreç ertelenince maaşlarda da sarkma meydana gelmesi gerekecek. EYT düzenlemesi 23 Şubat’ta kabul edilmesi ve ardından Resmi Gazete sürecinin başlaması ile en erken 27 Şubat Pazartesi günü emeklilik başvurusu yapılabilecek. Ancak 28 Şubat ayın son günü olduğu için bu iki günde emeklilik başvurusu yapıp talepleri işleme alınanlar Mart ayında emekli maaşı alma hakkı elde edebilecekler. Mart ayına sarkan başvurularda ise ilk emekli maaşı Nisan ayına sarkmış olacak. İşlemlerini yapmakta gecikenlerin maaş ödemeleri başvuru yapılan aydan sonra gelen ilk ay ödenmeye başlanacak.