EYT'lilere 3 ödeme birden yapılacak! Emekliliğe sürpriz kazançlarla başlayacaklar!

EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından emekli olacak sigortalılar önemli tutarlarda ödemeler alacaklar. EYT'lilerin emekli olmaları ile beraber elde edecekleri gelirler şimdiden hesaplanmaya başlandı.
EYT'lilere 3 ödeme birden yapılacak! Emekliliğe sürpriz kazançlarla başlayacaklar!

EYT'lilerin emeklilik süreçleri kısa bir süre içerisinde başlayacak. SGK'nın çok yoğun bir çalışma takvimine girmesi bekleniyor. Şu abt ayında EYT'liler emeklilik başvurusunda bulunmaya başlayacaklar. Ardından ise işlemler yapılıp EYT'lilerin emeklilik işlemleri tamamlanacak. Bu aşamada ise EYT'lilerin elde edecekleri bazı gelirler olacak. Bu gelirlere dair hesaplamalar yapılmaya başlandı. 

EN DÜŞÜK 5.500 TL EMEKLİ MAAŞI!

EYT'liler emekli olduklarında en düşük 5.500 TL emekli maaşı alacaklar. Ancak bu maaşın ödemesini ne zaman almaya başlayacakları belli olmadı. Emeklilik işlemlerini Şubat ayında başlatanlar Mart ayı ile beraber emekli maaşı almaya hak kazanacaklar. Ancak SGK'nın bu işlemleri tamamlaması gerekiyor. Olası bir sarkma durumunda ise EYT'liler emekli maaşlarını gecikmeli olarak alabilecekler. Şubat ayında başvuran Mart ayında emekli maaşı almaya hak kazanacak. Ancak bunun işlem işlemlerin tamamlanması gerekecek. SGK iş yükünden dolayı işlerde gecikme yaparsa ödemeler sonraki aylara sarkabilecek. Şubat ayında dilekçe veren Bir EYT'li ilk maaşını Nisan ayında alabilecek ama herhangi bir kayıp yaşamayacak. Bu durumda Nisan ayında hem Mart hem de Nisan aylarının maaşları toplu şekilde ödenecek.

PROMOSYON ÖDEMESİ ALACAKLAR!

EYT'lilerin elde edecekleri bir gelir de tüm bankaların emeklilere sağladığı emekli maaş promosyonları olacak. EYT'liler emeklilik işlemlerini yaparken hangi bankadan maaşlarını almak istediklerini de bildirecekler. Ardından emekli maaşı bağlandığında ilgili banka ile promosyon anlaşması yapılabilecek. Bu durumda EYT'liler bir de promosyon ödemesi alacaklar. Promosyon ödemeleri şu andaki tutarlara göre 7.500 TL'yi bulabiliyor. Peşin olarak yapılan bu ödemeler EYT'lilerin bütçelerine önemli bir destek sağlayacak.

BAYRAM İKRAMİYESİNİ KAÇIRMAYACAKLAR!

EYT'liler emekli olmaları halinde bayram ikramiyesi ödemelerini de kaçırmayacaklar. Nisan ayına kadar emeklilik işlemlerini başlatanlara Nisan ayında bir de emekli bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak. Ramazan bayramı için yapılacak olan bu ödeme daha sonra Kurban Bayramı için ayrıca yapılacak. Şu andaki tarifeye göre 1.100 TL bayram ikramiyesi ödenecek. Ancak bu tutarda da çok ciddi bir zam yapılması bekleniyor. 

Öte yandan EYT'liler emekli olurken işverenlerinden kıdem tazminatı ile kullanılmayan izinlerinin parasını da alacaklar. Bu ödeme kalemleri her çalışan için özel olarak hesaplanıp belirlenecek.